Odbornici BDZ Sandžaka ukazali na brojne probleme u opštini Tutin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

viber image

U prostorijama BDZ Sandžaka u Tutinu održana ja konferencija za medije na kojoj su govorili odbornici u lokalnom parlamentu Tajip Đondić i Emir Hamidović.

U svojim izlaganjima predstavnici OO BDZ Sandžaka Tutin su se osvrnuli na nekoliko tema i problema koje godinama muče ovaj sandžački grad. Sarkastično govoreći o tome kako je predsjednika opštine Tutin u sred zime iznenadio snijeg, odbornik Hamidović je upotrebio među narodom dobro poznat izraz ‘snijeg opančar’ te se osvrnuo na otežano kretanje pješaka i automobile, uz konstataciju da je žalosno što u 21. vijeku govorimo o ovim stvarima.

Odobrnik Đondić je govorio o vodosnabdijevanju, dugogodišnjem problemu u Tutinu. U BDZ Sandžaka smatraju da, opštinske vlasti ne žele da riješe ovaj problem.

A donacija je bilo, navodi Đondić, govoreći o cijevima koje su donirali turski donatori a koje su rasprodate i delimično upotrebljene.

Đondić podsjetio da situacija sa vodosnabdevanjem nije bolja ni na Pešteru i peršterskim selima, posebno ističući da Đerekarski izvor napaja dvadeset sela ali u samom Đerekaru ljudi nemaju vodu.

Cijeli snimak konferencija pogledajte ovdje:

Izvor: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img