BOŠNJACI PRIKUPILI 116.129€ ZA IZGRADNJU FIS-A U NOVOM PAZARU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

16105921_1574887225860647_7575855864350523816_n

Pod pokroviteljstvom narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića prikupljena su značajna sredstva za izgradnju Fakulteta za islamske studije (FIS) u Novom Pazaru. Akcija za realizaciju jednog od najznačajnijih projekata za Sandžak i Bošnjake – prikupljanje novčanih sredstava za opremanje FIS-a u Novom Pazaru uspješno je privedena kraju.

Emanet vodstva akcije je povjeren glavnom koordinatoru ispred narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića, gospodinu Asmiru Bihorcu koji je, uz pomoć i nesebičnu podršku koordinatora iz Sandžaka – Semira Madžgalja i Irme Poturović, kao i iz dijaspore – Enise Adrović-Grišević (Švicarska), Mukadese Šarić (Njemačka) i Kemala Hota (Amerika) opravdao povjereni emanet velikim uspjehom.

Posebna zahvalnost za nesebičnu pomoć i doprinos na putu istine kroz osiguranje sredstava za izgradnju FIS-a – stuba opstanka Bošnjaka na ovom prostoru pripada cijenjenom muftiji Muameru Zukorliću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću,  sandžačkom muftiji hfz. Abdurahmanu Kujeviću, prof. dr. Admiru Muratoviću kao i dekanu FIS-a prof. dr. Enveru Giciću.

Bošnjacima Sandžaka, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i dijaspore (Luksemburg, Danska, Švicarska, Njemačka, Austrija, Francuska, Amerika i druge zemlje) pripada neizmjerna zahvalnost na učešću i nesebičnom davanju svog imetka na ovom putu čime su izrazili zrelost bošnjačkog naroda da na ovome svijetu ostanu dostojanstveni u svome životu i izgrade hram učenosti i duhovnosti u cilju očuvanja i afirmacije nacionalnih i kulturnih vrijednosti.

Akcija je pokrenuta 24. decembra 2016. godine na Viber grupi „Bošnjačko jedinstvo“ a u trajanju od 30 dana ukupan iznos ove akcije iznosi 116.129 € (STOTINU ŠESTNAEST HILJADA I STOTINU I DVADESET DEVET EURA). Bošnjaci  će se i dalje zalagati za realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img