Četiri škole iz Novog Pazara učestvuju u projektu KODigranje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru novog nacionalnog programa Bitka za znanje otpočela je akcija KODigranje koja za cilj ima razvoj nove pismenosti kod dece osnovnoškolskog uzrasta, sticanje funkcionalnog znanja i učenje veština neophodnih za život u 21. veku.

Krajnji cilj je da se uz pomoć učenja programiranja/kodiranja kroz igru kod učenika razvije kritičko mišljenje i veštine riješavanja problema, ali i da se motivišu da se u budućnosti bave tzv. STEM zanimanjima . Fond B92 ovim putem poziva sve društveno odgovorne kompanije i pojedince koji su u mogućnosti da doniraju sredstva u cilju kupovine neophodnih količina mBotova za sve zainteresovane škole.

U okviru programa planirano je i organizovanje takmičarske lige KODigranja u kojoj će učestvovati djeca iz cijele Srbije.Medju 300 prijavljnih  su i 4 škole iz Novog Pazara koje će učestvovati u takmičenju  bitka za znanje. Kako bi škole dobile  optimalan broj mBotova neophodno je imati što više donatora koji će novčanim sredstvima to i omogućiti. Cijena jednog mBota je oko 100 evra.

Prijave za učešće traju do 25. Januara.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img