BDZ Sandžaka – Vlast da obezbijedi besplatan obrok za učenike i seminare za nastavnike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama BDZ Sandžaka održana je konferencija za medije na kojoj su govorili protparol ove stranke Edin Đerlek i član predsjedništva stranke prof. dr. Mustafa Fetić, a na temu: „Stanje obrazovanja u Sandžaku, stanje poljoprivrede i socijalno ugroženih građana, kao i generalno stanje u gradu usljed vremenskih uslova“.

Đerlek je podsjetio na problem grijanja u mnogim školama, u ime BDZ Sandžaka predložio da Lokalna samouprava obezbijedi sredstva za besplatne seminare svim profesorima, a među inicijaivama govorilo se o što hitnijem prestanku partijskog zapošljavanja u školama.

“Mnogo škole su slabo ugrejane a neke su bez ikakvog grejanja. Mi imamo praksu da lokalna vlast imenuje podobne ljude za direktore, koje posle pritiska da zapošljavaju isključivo stranački kadar. Sa tom praksom se mora prestati, jer su jedine žrtve naša deca i buduće generacije.” kazao je Đerelek.

Portparol Đerlek je istakao da je svaki treći građanin Novog Pazara, sudeći po statistici siromašan. Glavni prijedlog BDZ Sandžaka je da Lokalna samouprava obezbijedi topli obrok ili užinu za školarce.

“Prema zvaničnim podacima stepen siromaštva u gradu je oko 40%, to znači da mnoga naša djeca idu u školu, da se mnoga vraćaju gladna iz škole. Zato želim da predložim ispred BDZ Sandžaka da lokalna samouprava obezbijedi svim školarcima jedan besplatan topli obrok ili užinu. Naravno onaj ko to ne želi može kupovati sebi ali mi moramo imati sredstava za te socijalno ugrožene slučajeve.” istakao je Đerlek.

Član predsjedništva BDZ Sandžaka prof. dr. Mustafa Fetić govorio je o umanjenju sredstava iz budžeta namijenjenih poljoprivrednicima.

“Svjedoci smo da je ove godinu za poljoprivredu izdvojeno samo 5 miliona dinara što je 7 miliona dinara manje nego prošle. Vlada Srbije je u budžetu za 2017. godinu povećala finansije poljoprivredu za 8,5 odsto u odnosu na 2016. godinu, pa je ovo još jedan raskorak gradske vlasti u Novom Pazaru“, rekao je dr. Fetić.

Cijelu konferenciju možete pogledati ovdje:

 

https://www.youtube.com/watch?v=aH75W_zq8ww

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img