ŠKOLE POČELE SA RADOM

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Škole u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu  nastavile sa redovnom nastavom  poslije produženog prvog dijela zimskog raspusta, zbog visokih snježnih nanosa i niskih temperatura. Direktor Gimnazije kazao da je sve spremno za nastavak nastave u školi.

“Mi smo danas počeli sa školom, a ono što je bitno jeste da su učionice ali i cijeli prostor zagrijani, te da mi kao škola za naredni period imamo dovoljno energenata. Imali smo problem dopremanja energenata, međutim riješili smo ga u suradnji sa gradskom upravom”- kazao direktor Gimnazije.

Vanredno odlaganje nastave razlog je i za nadoknadu što će se u narednom periodu relizirati kroz radne subote. Pojava epidemije gripe je u stagnaciji što je dobro za učenike osnovnih i srednjih škola.

Direktor Gimnazije dodao: “Razlog vanrednog odlaganja nastave na području Tutina, Sjenice i Novog Pazara bili su vremenski uvjeti. Sa gradskom upravom i odjeljenjem koje je zaduženo za obrazovanje sačinili smo plan nadoknade koji smo uputili Ministarstvu obrazovanja.”

Osnovna škola 25. maj i Gimnazija griju se na jednom kotlu što predstavlja otežavajuću okolnost kada su u pitanju hladni dani. O novim mogućim nadoknadama Ministarstvo obrazovanja će ubrzo donijeti odluku.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img