Home Rubrike Vijesti U Prijepolju borba za svakog građanina koji je u teškoj situaciji

U Prijepolju borba za svakog građanina koji je u teškoj situaciji

321

Sandžak televizija obišla je prijepoljsku bolnicu, hitnu službu i dom zdravlja zajedno sa predstavnicima Lokalne samouprave, kako bi se uvjerila da su uvjeti za rad dobri, te da ljudi zaduženi za zdravlje građana svoj posao obavljaju dobro. Veliki minusi prouzrokovali su da se dva pacijenta jave sa potpuno promrzlim prstima obe šake. Zahvaljujući vatrogascima spasiocima te ekipama Centra za socijalni rad koje su danonoćno na terenu ovi pacijenti su zbrinuti, a njihovo stanje je stabilno.

Predstavnici Lokalne samouprave skoro 24 sata su na usluzi građanima Prijepolja. Cijelu noć proveli sa dežurnim službama u Domu zdravlja.

Član opštinskog vijeća Mirjana Bojović izdala je nalog da se očisti put do ela Ivezići, gdje je starica koja je doživjela promrzline pronađena. Načelnik odjeljenja hirurgije Bolnice u Prijepolju Zulkefil Sadović ističe da su pacijenti odmah zbrinuti i da se nada da neće imati većih posljedica usled promrzlina.

U narednim danima, ako je vjerovati prognozama, slijedi blagi porast temperature, a do tada iz vlasti apeluju na građane da ne napuštaju svoje domove bez prijeke potrebe.

SANA

Previous articleVozačke dozvole izdate u Srbiji uskoro će biti priznate u Njemačkoj
Next articlePovećan broj pacijenata sa prelomima i promrzlinama