Grip uzeo maha i u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prvih dana nove godine mnogi građani Prijepolja potražili su ljekarsku pomoć. Pored velikih minusa i brojnih nedaća u vidu promrzlina građana sa kojima se bore ljekari bolnice u Prijepolju, tu je i epidemija gripa koja je zavladala ovom opštinom i koja sve više uzima maha. Ljekari Hitne službe imaju pune ruke posla, a Dr Elma Bukvić ističe da broj pacijenata dnevno dostiže i 50, koji se najviše javljaju zbog respiratornih infekcija, prehlada i virusa influence.

Dr Anisa Rovčanin iz Doma zdravlja savjetuje svim građanima da se u ovim hladnim danima dobro utople, piju dosta toplih napitaka u vidu čajeva, te da unose dosta vitamina kroz voće.

Predstavnici Lokalne samouprave zahvalni službama za brigu o zdravlju građana Prijepolja na nadljudskim naporima koje ulažu ovih dana.

Ono što je za ovaj virus karakteristično jeste da je kod velikog broja pacijenata uočen akutni bronhitis te upala pluća, a jednom preležan virus nije garancija da se neće povratiti. Uprkos velikom broju pacijenata na teritoriji opštine Prijepolje nije proglašena epidemija gripa.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img