Reforma MOK-a pokrenuta i u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U srcu Južnog Sandžaka, u Rožajama održana je sjednica inicijative za reorganizaciju MOK-a u tom gradu. Na sjednici su prisustvovali predstavnici MOK-a iz Novog Pazara i Tutina, a prisutnima se obratio i v.d. muftije sandžačkog hfz Abdurahman ef. Kujević. Na ovoj sjednici izabrana su tri člana inicijativnog odbora. U razgovoru sa Numanom Nokićem i Redžepom Demićem istaknuti su projekti MOK-a u prethodnom periodu, kao i sve veće interesovanje omladine da se uključi u rad ove organizacije.

„Kod nas u Južnom Sandžaku MOK predstavlja jedno vjersko tijelo koje može da uputi i pozabavi se mladim ljudima kako i na koji način da uspješno funkcionišu na svim poljima kao grupa. Smatram da ova organizacija treba da bude vjetar u leđa svim mladim ljudima da se na najbolji način izbore sa svim nedaćama koje nam današnje vrijeme donosi“, ističe Numan Nokić.

„MOK u Rožajama nije sada nova organizacija, već postoji jako puno godina. Najaktivniji smo bili prethodne godine kada smo iznijeli čak petnaestak projekata i odziv omladine je bio izuzetno veliki. Samim tim ukazuje na to da je omladina u Rožajama privržena svojoj vjeri. Veliku zahvalnost na svemu postignutom dugujemo našem uvaženom hafizu Abdurahmanu ef. Kujeviću, jer je bio velika pomoć i potpora u svemu“, zaključuje Redžep Demić.

U prethodnoj godini ova organizacija imala je nekoliko uspješnih projekata u Rožajama, od teniskog turnira, brojnih predavaja, do osvajanja planine Hajle.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img