Home Rubrike Vijesti Zukorlić: Draže mi je da sam na udaru nego da budem protiv...

Zukorlić: Draže mi je da sam na udaru nego da budem protiv vjere i svog naroda

268

Sve ovo što se dešava oko vakufa i Islamske zajednice ima isti cilj kao ono što se desilo 2007. godine a to je da se Islamska zajednica sa sve institucijama i predvodnicima podredi da služi nečemu drugom, da služi tuđim ciljevima a ne vjeri,  kazao je narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić. 

On je dodao da su stare politike na Balkanu su zacrtale da muslimani ovdje mogu opstati jedno ako prihvate da budu sluge nekom drugom a ne sebi i svojim vrijednostima, ističući da on na to nije pristao i da je zato konstantno na udaru.

“I neka znaju i sebe i porodicu i imovinu sve sam ufakufio za ovaj svijet i to se neće mijenjati. I bolje bi im bilo da shvate to odmah jer će platiti svojim psihičkim zdravljem kojeg nemaju a nas ne mogu pokolebati jer su nam ciljevi različiti, nijet nam je različit.”

Zukorlić je istakao da mu je drže da bude na udaru i da trpi “medijske batine” nego da bude protiv vjere i svog naroda.

“Drža mi je da bude ranjav a da ne budem kao oni (Ugljanin i Ljajić). Ako treba da biram, biram da sam sav u ranama ali da nisam kao oni. Da nisam izdao, da nisam palio Islamsku zajednicu, da je nisam razbijao, da nisam pravio saveze sa nevjernicima protiv vjernika. To mi daju snagu”

SANA – R.Z.

Previous articleSabotaža na vodovodu u Brodarevu, nadležni pokrenuli istragu
Next articleZukorlić poručio – Ko izda biće ponižen, zapitajte se gdje je danas Zilkić?