Home Rubrike Vijesti POMOĆ ZA AZILANTE U SJENICI

POMOĆ ZA AZILANTE U SJENICI

307
0

Muftijstvo sandžačko i Hajrat iz južnog dijela Sandžaka organizirali akciju pomoći azilantima u Sjenici. Dostavljena u novu zgradu čije se otvorenje očekuje za petnaestak dana.

Dobar, kažu, odziv na poziv upućen preko društvenih mreža. I ovih dana korisnicima Centra bit će dostavljeno još odjeće, obuće, ćebadi.

-Zahvalio bih svima koji su se brzo odazvali pozivu. Uskoro očekujemo još jednu akciju, kaže Almir Muratović, koordinator CHR Hajrat za j. Sandžak.

U novom kampu u Sjenici bit će smješteno 250 osoba.

-Ovaj objekt ima 18 toaleta, 12 tuš kabina, 12 umivaonika i zadovoljava sve potrebe, ističe Fiko Hamidović, koordinator Centra za azilante u Sjenici.

Općinski objekt potpuno obnovljen. Grijanje na ugalj bit će osposobljeno za desetak dana a Centar će, najavljuju, biti jedan od najboljih u Srbiji. U postojećem objektu nimalo jednostavno.

-Čudim se kako sve to funkcionira i kako na jednom mjestu može biti 500 ljudi. Pola od toga su djeca, oko 216 što dječaka što djevojčica, uz pet novorođenčadi. Ni gripa nas nije zaobišla, ali srećom, dva automobila prevoze oboljele do ambulante, kaže Hamidović.

Useljenje u novi objekt za azilante u Sjenici očekuje se za 15-tak dana.

Previous articleSnijeg u Prijepolju ne prestaje da pada vlast, na terenu
Next articleGRIPA U NOVOM PAZARU HARA