BKZ osuđuje prijetnju smrću koje Zukorliću stižu sa medija Rasima Ljajića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Image result for bkz logo

Bošnjačka kulturna zajednica izražava ogorčenje i najoštrije osuđuje bestidnu kampanju koja je kulminirala morbidnom prijetnjom smrću narodnom poslaniku, muftiji Muamer ef. Zukorliću od strane medija Rasima Ljajića i onih koje finansira Gradska uprava Novi Pazar.

Svjesni da njihova višemjesečna kampanja napada na Islamsku zajednicu, vakufe, Fakultet za islamske studije koja je uključivala medote pritisaka da se pošalje žandarmerija na Vakuf, prisluškivanja, montiranja kojima bi pozavidio i Gebels nije dala željene rezultate, naprotiv, povjerenje vjernika, Bošnjaka i svih ljudi dobre volje je poraslo, Rasim Ljajić i Nihad Biševac, u stanju besprimjerne isfrustriranosti, preko svojih medija, Glas Pazara i RTV-a,  upućuju prijetnje smrću muftiji Zukorliću.

Ne možemo se oteti utisku da u momentu političkog zagrljaja Ljajića i Ugljanina, kojeg prestavljaju kao „historijsko pomirenje“, oni koji „imaju 85% podrške Bošnjaka“, ovakvim potezima pokazuju stvarnu snagu svog političkog uticaja koja će, u skorijoj budučnosti, rezultirati oslobadjanjem Sandžaka i Bošnjaka tereta ovog poltronsko-primitivnog političkog diskursa.

Oni koji mrze, koji zovu žandarmeriju da ruši Vakuf, suočeni sa rezultatima svog djelovanja, doživjet će sudbinu onih koji su se ugušili u podrumima vlastitih nedjela gdje su kovali zavjeru trovanja naše mladosti i budućnosti.

Imajući to u obzir, Bošnjačka kulturna zajednica poziva Bošnjake i sve ljude dobre volje da se uzdrže od nasedanja na ovakve i slične provokacije pojedinaca kojima je to i cilj, te da još jačim odnosom prema vrijednostima dobra, vjere, istine i pravde pokažu mrziteljima i promoterima zla, nečasti, droge i kriminala da je dobro jače od zla, te da će promoteri istine biti uvijek iznad promotera laži i obmane.

BKZ poziva nadležne državne organe da odmah i bez odlaganja privedu pravdi Rasima Ljajića i Nihada Biševca, te da utvrde da li su oni nalogodavci ovih prijetnji, u protivnom pokazat će se da ovi kriminalci u odijelima političara imaju njihovu podršku za sve ove anticivilizacijske i nezakonite radnje koje sprovode.

Info služba BKZ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img