Home Rubrike Vijesti Pauk služba lovi dijasporce – BDZ reagirao

Pauk služba lovi dijasporce – BDZ reagirao

368

1

Predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka na posljednjem Skupštinskom zasijedanjadu zatražili od grada Novog Pazara da ima razumijevanja za naše sugrađane koji u velikom broju u ovom periodu godine dolaze u rodni grad. BDZ Sandžaka zahtjeva da se ima više senzibiliteta, da ih pauk služba “ne lovi” kao i da im se novčane kazne ne šalju u inostranstvo.

“Upućujem savjet preduzeću Parking servis, razumijem da je teško vrijeme i da se od nekud moraju obezbijedit finansijska sredstva, evo neka mi i svi građani Novog Pazara malo pretrpimo ali da postoji senzibilitet prema građanima iz dijaspore dok borave ovdje, da im Pauk služba ne odnosi vozila. Znam u jednom izvještaju ranije da su se hvalili da znaju kako da adrese u inostranstvu našim građanima pošalju kazne za naplatu, ali nije to dobra poruka.” kazao je dr. Admir Muratović.

On je od gradonačelnika Biševca zatražio da utiče na preduzeće Parking servis i da se na najljepši način odnose prema ljudima iz dijaspore i da imamo senzibiliteta kada su oni u pitanju jer je to jedan od rijetkih način da veliki živi novac bude ubačen u finansijski sistem grada Novog Pazara.

Previous articleBoks revija u Hali Pendik
Next articleRED organizirao seminar “Promijenite svijet mijenjajući sebe”