Home Rubrike Vijesti Zukorlić u Skupštini Srbije primio delegaciju američke ambasade

Zukorlić u Skupštini Srbije primio delegaciju američke ambasade

313

1

Narodni poslanik Muamer Zukorlić uz prisustvo narodnog poslanika Jahje Fehratovića u Narodnoj skupštini Republike Srbije primio je delegaciju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država koju su činili Janifer Stojanovich, zadužena za politička pitanja u Sandžaku i vjerske slobode, i Denisa Ibišbegovića službenika Ambasade.

Zukorlić je goste upoznao o platformi djelovanja koja je usvojena na Glavnom odboru BDZ Sandžaka 24. 12. 2016. godine, naglašavajući da su za politiku pomirenja principi sadržani u ovoj platformi i poredani prema prioritetima neophodni.

Zukorlić je spomenuo da su jedinstvo Islamske zajednice, vraćanje vakufske imovine, vjeronauka i opstrukcija rada Internacionalnoga univerziteta problemi koji se urgentno moraju rješavati.

Zukorlić je gostima predočio i razvojne prioritete među koje je ubrojao nastavak izgradnje autoputa Koriodra 11 preko Pešteri, autoputa Sarajevo-Novi Pazar, sandžačkog aerodroma, pruge Raška-Novi Pazar-Prijepolje i gasovoda Brus-Novi Pazar-Tutin preko Kopaonika kao nepohodne preduvjete razvoja regiona Sandžak.

Među važne prioritete političkog djelovanja Zukorlić je naglasio uvođenje poreskih olakšica za stanovništvo koje živi iznad 650 metara nadmorske visine i redovna mjesečna primanja za majke sa više djece.

Na kraju, Zukorlić je podvukao i dugoročne političke prioritete djelovanja BDZ Sandžaka: ustavno rješavanje statusa Bošnjaka u Republici Srbiji, rješavanja statusa Sandžaka kao prekogranične evropske regije.

Realizacija programa iz ove politike platforme dovest će do normalizacije odnosa i ostvarivanja ambijenta u kome će biti moguće graditi dugoročni mir i stabilnost u Srbiji i regionu.

2

Previous articleDelagacija Bošnjaka iz dijaspore u posjeti državnom sekretaru u vladi Srbije
Next articleZukorlić sa privrednicima iz dijaspore o mogućnostima ulaganja u Sandžak