Home Rubrike Vijesti AD “NOVI PAZAR PUT” VEĆ SPREMAN ZA SNIJEG TEKST

AD “NOVI PAZAR PUT” VEĆ SPREMAN ZA SNIJEG TEKST

487
0

 

Image result for AD "NOVI PAZAR PUT" sneg

Preduzeće AD Novi Pazar-Put spremno dočekuje snježne padavine, pa čak i nevrijeme kakvo zna zadesiti Pešter, Kopaonik, Goliju. Plan zimske službe preciziran u brošuri na više od 30 strana. Inače, za njih sezona počela još 15. novembra.

Preduzeće koje se bavi održavanjem magistralnih i regionalnih puteva, svakodnevno četiri puta dobija vremensku prognozu na osnovu koje prema uputama Javnog preduzeća za puteve angažira broj neophodnih sredstava.

Mi smo jučer dobili nalog da od 16 sati angažujemo mehanizaciju, ljudstvo u drugom stepenu, što podrazumijeva angažovanje 50 posto mehanizacije i ljudstva u odnosu na plan zimskog održavanja, kaže Nermin Ljajić, rukovoditelj održavanja puteva AD Novi Pazar-Put

U planu Grada Novog Pazara, gdje pokrivaju putnu mrežu, jučer od 16 sati angažirana 2 kamiona u dvije smjene, poluteretno vozilo za obilazak svih putnih pravaca na području Grada, utovarna lopata i snjegočistač zavisno od potrebe na dionici Novi Pazar-Mitrova rijeka-Šaronje-Golija

– Novi Pazar put je poznata firma koja u najtežim vremenskim uvjetima, pri najgore izgrađenoj putnoj mreži koju pokriva, održava puteve na jednom nivou gdje do izražaja dolazi profesionalan odnos. Mi smo u odnosu na druga preduzeća u Srbiji išli uvijek ispred vremena, ističe Ljajić.

Mehanizacija, naglašava, prilagođena terenima na kojima Preduzeće obavlja djelatnost, čak i gdje se bilježe ekstremni uvjeti-Pešeterska visoravan, Golija, Kopaonik. Spremni su za pružanje usluga svim sudionicima u saobraćaju kako bi u najkraćem vremenskom periodu otklonili smetnje.

Previous articleKO JE PROMIJENIO RIJEČNI TOK U TUTINU
Next articlePOSKUPJELE CIGARETE