Home Rubrike Vijesti USVOJEN BUDŽET OPŠTINE PRIJEPOLJE ZA 2017. GODINU

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE PRIJEPOLJE ZA 2017. GODINU

265

U Prijepolju je jučer održana 6. redovna sjednica, na kojoj se, između ostalog, usvajao budžet za 2017. godinu. Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir ističe da koalicija čiju okosnicu čine SNS I BDZ Sandžaka ima za cilj da uvede svojevrsnu političku kulturu, te da se danonoćno radi na rješavanju nagomilanih problema građana Prijepolja.

„Želimo da uvedemo jednu političku kulturu i kada je Sandžak i kada je Prijepolje i kada je Srbija u pitanju. Dobili smo mandat od građanja, želimo da pokažemo da možemo da služimo svima. Građani to polako prepoznaju, svakodnevno se javljaju sa pozitivnim komentarima i daju nam podršku“, navodi Samir Tandir.

Komentirajući samu skupštinu grada, predsjednik opštine Dragoljub Zindović navodi da u žaru rasprave često dođe do privatnih konfrontacija, ali da će, kako je zasjedanja sve više i više ti problemi biti prevaziđeni. Budžet za 2017. godinu je gotovo isti kao prethodni budžet grada Prijepolja.

„ Nadam se da ćemo nakon rasprave usvojiti budžet. Predloženi budžet za 2017. je sa otprilike istim iznosom kao prošle godine. Neznatno je povećanje ako se oduzme 27 miliona koje su zakonska obaveza učešća roditelja za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama, onda je to otprilike isti okvir kao i u prošloj godini i ja se nadam da će on biti realizovan“, rekao je predsjednik opštine Dragoljub Zindović.

„Oko 90 miliona dinara je ostao dug komunalnom preduzeću. Mi jednostavno ne znamo ni sami kako smo izgurali do kraja ove 2016. Godine, jer niti u jednoj stavci na budžetu nije ostao slobodan dinar, osim za korisnike po zakonu koji mogu da koriste ta sredstva“, ističe Gačević.

Na ovoj sjednici odborniku sa liste BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić “Za pomirenje” – LDP Dževadu Mujezinoviću potvrđen je mandat.

 

 

Previous articleCHR “Hajrat” i Medžlis IZ-e Prijepolje pomažu azilantima u Sjenici
Next articleGurdijeljac u četvrtak ima meč karijere