Home Rubrike Vijesti Pokloni za Prijepoljske mališane

Pokloni za Prijepoljske mališane

351

Zahvaljujući prijepoljskim privrednicima, ljudima dobre volje, djeca isturenih odjeljenja osnovnih škola u Prijepolju dobila su poklone za predstojeću Novu godinu. Dva lokalna privrednika donirala 1000 eura Turističkoj organizaciji Prijepolja za kupovinu poklona, kako bi obradovali mališane seoskih škola. Direktor ove organizacije Nebojša Svičević je zajedno sa predstavnikom Lokalne samouprave i šefom odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samirom Tandirom obradovao je preko 160 učenika osnovnih seoskih škola. Ovo je, ističu, prvi put da se nešto slično organizira što, dodaju, pokazuje spremnost sadašnje vlasti da jednako brine o svima.

„Ova djeca kilometre i kilometre pješače po mrazu, po snijegu, a dva puta dva je isto i u Komaranima, i u Berlinu i u Londonu. Pitali su me skoro: ‘Nebojša, kako će Turistička organizacija da okiti grad?’ Ja sam im odgovorio da ona kiti opštinu ovakvim povodima“, ističe Svičević.

Djeca su, ističe gospodin Tandir, najveće bogatstvo. On je pohvalio ideju i njenu realizaciju, dodajući da je lokalna samouprava uvijek podrška ovakvim povodima.

„Djeca su naše najveće bogatstvo. Vrlo često svi govorimo o natalitetu, da mladi odlaze sa sela, da je selo razvojna šansa Srbije, a u suštini niko ništa ne radi. Ova ideja koja je potekla od mog prijatelja iz Turističke organizacije je fantastična, tako da će lokalna samouprava uvijek dati podršku ovakvim idejama“, rekao je Samir Tandir.

Prigodnim programom učenici su se zahvalili predstavnicima vlasti na posjeti i poklonima. Neizmjerna sreća mališana koji dnevno pješače i po nekoliko sati od kuće do škole i nazad, slika je koja je ostala nakon ove posjete.

Previous articleKAKO JE PRODATA PIJACA U TUTINU TEKST
Next articleFakultet za islamske studije postao član Unije islamskih univerziteta