Zukorlić: Ponosan sam što smo uspijeli Bošnjake dostojanstveno predstaviti u Beogradu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

9

Narodni poslanik BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić kazao da se nakon ulaska u parlament Srbije nastojalo definirati mogućnosti i postaviti ciljeve u ovom mandatu.

-Dva narodna poslanika nisu neki jezičak na vagi, ali shvatili smo da moramo biti drugačiji od onih prije nas. Da nikako ne zaboravimo da smo u Beogradu predstavnici Bošnjaka, i svaka prilika za javni nastup mora biti ono što običan građanin nije u prilici da kaže. Ono što jeste moja satisfakcija i biram šta ću reći u pet minuta pomislim šta bi to običan građanin rekao u tako malo vremena.

Znajte, ipak mnogo toga se dešava u kuloarima parlamenta. A najznačajniji domet i dostignuće u našem djelovanju je osjećaj da smo ovaj narod dostojanstveno predstavljali, i pojedince i kao narod, ali prije svega kroz našu vjeru i kulturu. Sad svi koji su komunicirali imaju pozitivnije mišljenje za razliku od prijašnjeg predstavljanja gdje smo izgledali kao snishodljiva bića u kojem se narod dehumanizirao i pretvarao u legitimnu, legalnu metu, kaže Zukorlić.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img