Home Rubrike Vijesti Članovi SDA i SDP prelaze kod nas, shvatili su da BDZ ne...

Članovi SDA i SDP prelaze kod nas, shvatili su da BDZ ne izdaje principe

383

13

Komentarišu  predstojeće predsjedničke izbore, lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić kazao da će stranka u narednom periodu donijeti odluku da li će imati kandidata.

Parlamentarni, kaže, kompliciraju situaciju, mada i za jedne i druge treba biti spreman.

-Želim od ovog trenutka da se period do raspisivanja izbora zaduži predsjedništvo i IO da ono što nije izvršeno od reorganizacije odbora do kraja završi. Atmosfera je veoma pozitivna unutar naroda. Čitave grupe SDA i SDP prešle su u BDZ, učlanjuju se i novi. Glasačima i članovima ove dvije stranke poruka da utopljeničkim zagrljajem Ljajića i Ugljanina treba da shvate da su prevareni i jedni i drugi. Svi građani posebno Bošnjaci a i dosadašnji glasači treba da znaju da u BDZ-u mogu naći sve što su izdali SDA i SDP jer BDZ ne može da izda što je i pokazala.

Kod SDA ništa od patriotizma nije ostalo, kod SDP-a socijalno su zbrinuti samo oligarhija i šaka kriminala koji imaju utjecaj, svi ostali i sami znaju da su prevareni.

– Ko god dođe kod nas neka zna da su dobrodošli. BDZ nije stranka koja vrbuje članove. BDZ je  bošnjačka, općeljudska, općegrađanska ideja. Zajedno sa svima koji su različiti od nas suradjivat ćemo na općeljudskim idejama, a poštivati razlike, kaže Zukorlić.

SANA

Previous articleBDZ Sandžaka pokazala da ne odustaje od principa
Next articleCHR “Hajrat” i Medžlis IZ-e Prijepolje pomažu azilantima u Sjenici