BDZ Sandžaka pokazala da ne odustaje od principa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

7

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka nije odustala i nikada neće odustati od principa na kojima je nastala i na kojima je zadobila povjerenje građana kazao je lider te stranke narodni poslanik Muamer Zukorlić.

Ponavljajući najbitnije odrednice u djelovanju – Jedinstvo islamske zajednice prije svega, nema poručuje Zukorlić, ničeg što bi moglo odvratiti od toga.

-Odustajanja nema, jer to je princip koji se tiče cjelokupnog društva ove države. Onog trenutka kad čelnici ove države to shvate pitanje će početi da se rješava, kaže, dodajući da su u okviru ovog principa vakufska imovina, vjeronauka.

Drugi princip- otklanjanje svih smetnji za ravnopravan rad Internacionalnog univerzieta. Islamska zajednica je stub opstanka muslimana u ovoj zemlji. Internacionalni univerziet je stub obrazovanja i slobode, ističe Zukorlić.

-Bez ova dva stupa nas nema. Zato moramo imati prave elitne ekipe da se izbore za to- od političara, profesora, pojedinaca. Naš fokus mora biti rad na sebi u svim segmentima zaduženja.

Autoputno čvorište, strateški je dio razvojnog programa stranke, otvaranja Sandžaka prema svim stranama svijeta.

-Niko neće dovesti nijednog investitora ako nema ambijenta. S putnom komunikacijoim sami će doći, a izvjestan je autoput preko Peštera- sjever jug samo treba političkog djelovanja. Uz to, gasovod, pruga za koju je sramota da je nema u 21. stoljeću. Prvi put otkako su spomenuta ta dva puta i zahvaljujući prilici da imamo svog zastupnika u nadležnom ministrastvu, uvrštena su u budžet države. I to je razlika između nas, i bleferske politike druge dvije stranke. Također, za poreske olakšice na Pešteri mnogi su, istina, u hodnicima, govorili da sam u pravu mada ne u Skupštini gdje trebaju dobiti za to odborenja svojih lidera.

Ekspanzija razvoja sela jedna tako od strateških tačaka, a ušutjet nećemo dok ne dobijemo aerodrom, izričit je Zukorlić.

– Plaće za majke tražimo za one koje su rodile petoro djece. Danas je lakše dobiti ministra, nego majku koja hoće da rađa petoro djece. To tražimo, ne samo u Sandžaku već u Srbiji. Tako se liječi bijela kuga. Osim što im date plaće, dajte im i benificije.

Ostalo, kaže, fabrike doći će same. Biznismeni ih sami prave još ako ih zaštitimo, i strateški status Bošnjaka i Sandžaka.

– Za velike ciljeve moraju postojati veliki igrači. Mnogo je još tačaka, ali ovo su strateške na kojima se radi i u parlamentu, i komunikacijama s drugim zvaničnicima.

 

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img