Home Rubrike Vijesti Tandir: Po prvi put budžet u Prijepolju dobro izbalansiran

Tandir: Po prvi put budžet u Prijepolju dobro izbalansiran

289

3

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje na današnjoj sjednici razmatraće prijedlog budžeta za 2017. godinu.

Na dnevnom redu 6. sjednice našlo se 7 tačaka.

Odbornici će razmatrati i prijedlog rješenja o imenovanju Izborne komisije u stalnom sastavu, zatim rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika Nadzornog odbora Doma kulture, kao i rješenje o imenovanju članova Školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Prijepolje. Planirano je razmatranje i prijedloga odluke o usklađivanju poslovanja Javnog preduzeća za održavanje loklanih puteva i javnih površina “Prijepolje”, kao i kadrovski plan Opštinske uprave i Turističke organizacije za narednu godinu.

Odbornik BDZ Sandžaka Samir Tandir komentirao je budžet prethodne vlasti, dug od 90 miliona dinara u komunalnom.  Tandir ističe da očekuje odgovore na afere prethodne vlasti.

“Ko je uzeo 90 miliona kredita za Komunalno? Odgovorite mi ko je zaslužan za partijsko zapošljavanje? Govorite ljudima o aferi ugalj, o aferi mazut… Mi smo uradili za mjesec ono što vi niste mogli, umjeli ili htjeli za godinu dana. Idući put prije nego bacite kamen na drugog sredite prvo svoje dvorište”, rekao je Tandir.

Odbornik Milan Gačević navodi da ova vlast neće raditi ono što je prethodna. “Nema zapošljavanja. Nećemo mi raditi kao što ste vi. Kad ima viška radnika, ubacite ih u opštinu, ubacite ih u komunalno, onda imate 150 zaposlenih i kredit od 90 miliona. Koga je zaposlila ova vlast? Nikoga! Nađite mi ime i prezime da je neko zaposlio svoju tetku, strinu, brata, sestru… Moraju zaraditi svoj dohodak da bi ga imali”, ističe Gačević.

Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka Samir Tandir istakao da je budžet dobro izbalansiran, te da će ga BDZ Sandžaka u Prijepolju podržati . “Po prvi put budžet nije politički, već je domaćinski. Pružamo se koliko nam je jorgan dugačak. Ovo nije spisak želja, već realna slika”, navodi Tandir.

Na ovoj sjednicu odborniku sa liste BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić “Za pomirenje” – LDP Dževadu Mujezinoviću potvrđen je mandat.

1 2

SANA – H.Š.

Previous articleZukorlić zahtjeva da medijski javni servis (RTS) bude dostupan Bošnjacima
Next articleGlavni odbor BDZ-a usvojio – PROGRAMSKU PLATFORMU I POLITIČKE PRIORITETE