Majke iz Rožaja sutra protestuju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pozvale su predstavnike političkih partija, NVO sektora i ostale građane da im se pridruže

Majke iz Rožaja koje su ostvarile pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece okupiće se sutra u 13 sati ispred Opštine Rožaje kako bi iskazale nezadovoljstvo povodom najave da se majkama smanje naknade za 25 procenata. One smatraju da se smanjivanjem naknada krši zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti, koji je izglasala Skupština Crne Gore, u kojem je jasno naglašeno kolika je visina naknada.

Majke će , kako su objasnile, iskazati nezadovoljstvo povodom najave da se majkama smanje naknade za 25 procenata iako su pojedine porodice od toga živjele.

Majke Rožaja naglašavaju da je sa njima od početka NVO iz Bijelog Polja  EUROMOST, ali kada su u pitanju političke partije to će vidjeti sutra na protestu.

„Majkama smanjuju 25 %, a funkcionerima 8% kojima je plata 1500 eura. Od 190eura smanjuju im 25%, to je čisti udar na sirotinju. Protestom želimo spriječiti usvajanje, u suprotnom moramo taržiti azil.

Majke Rožaja pozivaju  i ostale majke iz svih Opština u Crnoj Gori da se ne plaše već da i one organizuju i odbrane svoja zakonska prava

„Mi smo doveli poslanike na sadašnju funkciju i mi ćemo ih i skloniti ukoliko usvoje ovo smanjenje naknada. Usvajanjem će pokazati da su protiv svog naroda a to će negativno uicati na stanovnike Rožaja.“

BDZ u Crnoj Gori od početka je pružala punu podršku majkama, tako da će, ističu iz ove stranke, to uraditi i ovoga puta

„Vidimo i kroz ovaj primjer kako funkcioniše vlast  u Crnoj Gori i šta je intencija nove Vlade, a to je čuvanje interesa onih koji drže tu vlast, koji je čuvaju kroz razne korupcijske sisteme udarajući upravo na najosetljiviju kategoriju,a to su upravo žene i majke.“

Najava protesta je potpuno očekivana kaže predsjednik BDZ u Crnoj Gori, ali se boji da protestom jake  neće uspjeti ostvariti svoja prava jer vlast kao ni do sada neće imati sluha za njih.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img