Home Rubrike Vijesti Na Skupštini izglasane odluke koje su u suprotnosti sa zakonom

Na Skupštini izglasane odluke koje su u suprotnosti sa zakonom

282
0

Lokalni parlament na jučer održanoj sjednici razriješio je i ponovo imenovao na funkciju v.d. direktora Doma Zdravlja Ervina Ćorovića, JKP „Gradska čistoća“ Emina Omerovića, JKP „Parking servis“ Armina Mehovića i sportskog saveza Emira Mehmedovića. Odbornik BDZS Edin Zećirović ukazao na nezakonitosti ovih radnji, jer jedan čovjek samo može vršiti mandat vršioca dužnosti direktora.

„Ono što je ključna stvar što se krši je član zakona u kome se kaže da jedan čovjek može biti imenovan samo jedanput za v.d. u jednom javnom preduzeću. Vi ovdje želite da razriješite ljude kao v.d. u određenim preduzećima, i da odmah nakon toga imenujete te iste ljude još jednom.“

Šef odborničke grupe BDZS Jahja Fehratović od lokalnog parlamenta zatražio povećanje plaća zaposlenima u predškolskim ustanovama, ističući da je nerealno da  radnici u novoosnovanom preduzeću direkcije za izgradnju grada mjesečno primaju između osamdeset hiljada dinara i sto hiljada dinara.

„Nama su isto važna i obdaništa koja su u vlasništvu grada, čiji je osnivač grad i da ono što rade ljudi, odgajatelji, vaspitači, medicinske sestre u tim obdaništima jako su malo plaćene, međutim, za to ste vi krivi. Vi ste dodijelili platu ljudima u urbanizmu, odnosno u novom preduzeću od 88 000 dinara, i više se plaćaju poslovi koji su manje odgovorni.“

Iako je na posljednoj sjednici skupštine Novog Pazara, održanoj prije samo nedjelju dana, postavljen za v.d. JKP „Gradska toplana“ odbornici su prihvatili ostavku Raca Vučkovića za tu poziciju. On će ubrzo biti imenovan za direktora Elektrodistribucije u Novog Pazara a na mjestu v.d. direktora Gradske toplane naslijediće ga Dejan Nićiforović, koji je do prošle nedjelje obnašao tu funkciju.

Previous articleRadnici preduzeća “Razivtak” traže da im se isplate zarade
Next articlePromovisan kalendar “Evropskog Progresa” – Uručene nagradne najboljima