Home Rubrike Vijesti Muftija Dudić održao tribinu u Sarajevu

Muftija Dudić održao tribinu u Sarajevu

272

U ponedjeljak u sklopu manifestacije “Selam, ya Resulallah ” u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke upriličeno je predavanje predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dr. Mevluda Dudića.

“Meni je znano da je 12.godina od kako MIZ Sarajevo istrajava, i ispostavilo se tačnim kada smo govorili da ipak Sarajevo treba biti centar Bošnjaka  i da se prema Sarajevu trebamo okretati. Nije mi žao da kroz ovo što prolazimo zadnjih 9 godina mi u Sandžaku kao IZ, dijelom je iz razloga što smo više okrenuti prema Sarajevu a ne prema Beogradu.

Dr. Mevlud ef. Dudić je kazao da su medrese u Sandžaku, islamski fakultet ali i ulema nešto što predstavlja urnek svim bošnjacima.

“Naše medrese trebaju biti urnek svim medresama koje postoje, bilo u arapskom svijetu ili Turskoj ili bilo gdje drugo, i naši islamski fakulteti također trebaju biti urnek i time se možemo ponositi, i naša ulema je nešto sa čim smo se kroz povijest ponosili”

Predavanju se odazvao velik broj građana, koji su pored prigodnog predavanja kako o Poslaniku s.a.w.s., tako i o ulemi naših prostora, i muslimanima, Bošnjacima, koji egzistiraju ovdje, bili počašćeni i izvedbama hora MIZ-e Sarajevo.

Previous articlePromovisan kalendar “Evropskog Progresa” – Uručene nagradne najboljima
Next articleGRAD NOVI PAZARA NASTAVLJA DISKRIMINACIJU ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI