Home Rubrike Vijesti U organizaciji Internacionalnog univerziteta održano „Veče romantizma“

U organizaciji Internacionalnog univerziteta održano „Veče romantizma“

298

Večer romantizma održano i u Tutinu u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Studenti ovog univerziteta još jednom pokazali da su korak ispred drugih, jer nije samo znanje ono što ih krasi.  Sa još jednim od svojih projekata obilaze Sandžak.

Koordinator Medija centra za projekat romantizma ističe da studenti već spremaju nove projekte koji se očekuju početkom sljedeće godine.

„ Internacionalni univerzitet je osnovao književnu sekcije prije mjesec dana. Mi smo vrijedno radili i napravili projekat ‘Veče romantizma’. Već smo predstavili to u Novom Pazaru. Već radimo na drugim projektima, gdje vas očekuje ‘Večer posvećena Maku Dizdaru’ 9. januara naredne godine“, ističe Emina Kurtović.

Broj prisutnih, kako u Novom Pazaru, tako i u Tutinu, najbolji je dokaz da sandžačka omladina sazrijeva na svim poljima, te da je oduvijek imala visok stepen svijesti o umjetnosti.

„Ja inače ne prisustvujem baš često ovakvim večerima, ali kad sam čuo za ovaj projekat, što je kod nas u Tutinu zaista rijetko, rado sam se odazvao i jako mi se svidjelo. Dobro bi bilo da malo češće bude ovakvih projekata, jer nama ovo fali u Tutinu“, navodi Mesud Ramičević.

Vjetrovi koji godinama pušu nisu pokolebali ovu instituciju, niti njene studente. Iz generacije u generaciju IUNP bilježi sve bolje uspjehe na svim poljima. Kroz sve godine svog postojanja bio je i ostao Sunce znanja.

Previous articleSDA Sandžaka i SDP potpisale Deklaraciju o strateškoj saradnji
Next articlePUNI KAPACITETI CENTRA ZA AZIL U TUTINU