Home Rubrike Vijesti Usvojena Odluka o rebalansu budžeta za 2016. godinu

Usvojena Odluka o rebalansu budžeta za 2016. godinu

260
0

2

Odbornici raspravljaju o Prijedlogu Odluke o drugoj izmjeni Odluke o budžetu grada Novog Pazara za 2016.godinu. Po tom pitanju javio se Edin Zećirović koji je kazao da od novčanih saobraćanih kazni utrošeno oko 34 miliona dinara a o tome se nije raspravljalo u Skupštini. Dodao da se prvo trebalo usvojiti a tek onda utrošiti. Predložio da: “Umjesto što se novac troši na televizije trebalo bi postaviti bezbjednosne mjere u okolinama škola kako bi djeca i drugi sugrađani bili bezbjedni.” kazao je Zećirović i postavio pitanje ko je potrošio dva miliona dinara ako u mjesnoj zajednici nema zapošljenih.

Prof. Dr. Muratović tražio transparentnost utroška novca iz budžeta Novog Pazara. Dodao da je Sandžak televizija trebala dobiti novac makar zbog objektivnosti te redovnog praćenja rada skupštine, istako Muratović. On je pitao i pod kojim okolnostima je izvršena privatizacija Regionalne televizije i odluka o dodjeli novca koji se izdvaja za tu televiziju. Muratović dodaje da je Rasim Ljajić je sam kazao da je neko tražio reket za televiziju i povodom toga Muratovic traži odgovor od gradonačelnika :”Kome je dao reket, koliko i u čiju svrhu?”

Prof.dr. Jahja Frhratović nakon Muratovića govorio o zapošljavanju i postavio pitanje:”Zašto se zapošljavaju jedino oni koji su u SDP stranci?”

Odbornik Sead Redžović kazao da su u 2016.godini povećana sredstva za kabinet gradonačelnika a osnovnim i srednjim školama su umanjena sredstva. Osnovnoj školi “Desanka Maksimovic” umanjen je budžet za oko milion dinara, dok je Škola za dizajn tekstila i kože u manjku za 6 miliona dinara.

Za riječ se javila i odbornica Smailović koja je navela da je u 2016. godini vrtić “Mladost” najniži sa primanjima.

Gradonačelnik istakao da novac koji imaju u budžetu grada da je veoma nizak te da nije prijatelja iz inostranstva ne bi mogli završiti sve projekte koje su i izvršili.

Odluka rebalansu budžeta za 2016. godinu usvojena glasovima većine.

SANA – Dž.Dž.

Previous articleZasijeda skupština Novog Pazara – Vladajuća većina izbjegava raspravu o gorućim problemima u gradu
Next articleDelegacija Agencije za sertificiranje halal kvaliteta u Ministarstvu Vakufa UAE