Home Rubrike Vijesti USVOJEN PRIJEDLOG BUDŽETA GRADA NOVOG PAZARA ZA 2017. GODINU

USVOJEN PRIJEDLOG BUDŽETA GRADA NOVOG PAZARA ZA 2017. GODINU

256

Skupština Novog Pazara usvojila je danas drugi rebalans budžeta za ovu i budžet za 2017. godinu kojim su planirani prihodi od 2.004.451.000 dinara i kojim je predviđen suficit od 60.080.000 dinara.

Nacrtom budžeta predviđeno je da se u gradsku kasu u narednoj godini slije oko 400 miliona dinara manje nego u 2016. godini.

Odbornik BDZ Sandžaka Edin Zećirović kazao da budžet grada ne prati plan kapitalnih investicija za 2017. godinu, te da je za investicije izdvojeno oko milion i po eura, od planiranih 40 miliona.

Odbornica dr. Misala Pramenković podsjetila je na, kako navodi, žalosnu činjenicu da su vlast gotovo uvijek obnašali Bošnjaci, a da se ni do dan danas iz budžeta grada jedino za Medresu Gazi Isa beg, najstariju školu u Sandžaku nisu izdvajala sredstva.

Odbornik Edin Đerlek podsjeća na, sada već tradicionalni trend opadanja budžeta. Naime, od juna mjeseca do današnjeg dana budžet Novog Pazara opao je za čitavih 600 miliona dinara.

Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović ukazao na manjak prikazanih prihoda koje je grad naplatio od građevinskih taksi.

Gradonačelnik Nihad Biševac istakao da će budžet grada biti transparentan, te da će građani biti ti koji se pitaju šta su prioriteti.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici odbornici razmatraju i planove i programe javnih preduzeća i ustanova.

SANA

 

 

Previous articlePetarde i pirotehnička sredstva kupovati u ovlaštenim radnjama
Next articleSDA Sandžaka i SDP potpisale Deklaraciju o strateškoj saradnji