Petarde i pirotehnička sredstva kupovati u ovlaštenim radnjama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U sezoni praznika cvjeta kupovina pirotehničkih sredstava. Zbog povreda u Srbiji svake godine desetine ljudi, posebno djece, umjesto na proslavi završe u bolnici. Oprez kako se proslava ne bi pretvorila u suprotno!

Mišljenja srednjoškolaca različita, jedan kaže da su petarde najveća glupost čiju prodaju treba zabraniti, dok drugi izričiti- vole bacati i to im je želja.

Kupovina petardi zabranjena djeci ispod 18 godina. Preporučuje se u specijaliziranim radnjama , nikako na tezgama. Potražnja, kao i svake godine, ista, prilagođena džepu i što većeg praska.

-Najviše se traže petarde i vatrometi, jeftiniji, svima dostupni, kaže Samir Fujaljkić

ovlašteni prodavač

Kao član udruženja „Zvezda repatica“ napominje da svojim djelovanjem nastoje umanjiti broj onih koji na tržištu prodaju petarde i priotehnička sredstva sumnjivog porijekla, moleći sve da se pridržavaju uputstava i kupuju isključivo u ovlaštenim radnjama.

Propusti se dešavaju kod onih pod utjecajema alkohola i drugih opijata ili u slučajevima kad se, kako kaže, želi eksperimentirati. Stoga, ne dozvolite da se proslava pretvori u suprotnost.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img