Ženski ogranak džemata u Bilefeldu organizirao predavanja za svoje hanume

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bošnjački džemat u Bilefeldu, pored brojnih aktivnosti, često održava sijela i za žene. Obzirom da su one glavni faktor usmjeravanja svoje djece na pravi put, jer najviše vremena provode sa njima, često imaju prilike slušati predavanja od eminentnih predavača kako u današnjem vremenu imati zdravu porodicu, svjesnu svoje vjere i tradicije. Prethodnog vikenda gost predavač bila je studentica FIN-a Adla Mulić koja je govorila o tome kako su živjele i prema muževima se ophodile žene najodabranijih.

„Htjela sam kroz te živote inspirativnih muslimanki, kroz njihove životne priče približiti im vrijednost žene, koja mora stalno raditi i obrazovati se na razne načine, da budu stalno u interakciji jedne sa drugima, te da dijele svoja iskustva i saznanja o novim stvarima, kako bi na najbolji način očuvale svoju porodicu na način da Uzvišeni bude zadovoljan njima“, navodi Adla Mulić.

Prisutne Bošnjakinje oduševljene druženjem. Ističu da nije lahko održati tu nit vjere i tradicije u zemlji koja nudi sve kako bi asimilirala ljudi koji dolaze iz drugih sredina.

„Jako smo zadovoljni. Džemat funkcioniše na najbolji način. Družimo se i održavamo tu nit vjere i tradicije. Hvala našoj Adli što nas je počastila ovim divnim druženjem“, ističe supruga imama ovog džemata gospođa Emira Fetić.

Biti majka, žena, a uz to i koristan član društva, složile su se prisutne, jako je teško u ovoj sredini. Ipak, zahvalne Allahu na tome što im je dao mogućnost da imaju svoje mjesto za smiraj, svoj džemat, u kojem gaje sve vrijednosti koje treba imati jedan Bošnjak.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img