Tandir i Omerović posjetili emirat Abu Dabi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

whatsapp-image-2016-12-17-at-11-51-35

Delegacija Agencije za sertificiranje halal kvaliteta koju čine Samir Tandir direktor i Enver Omerovic šef vjersko-prosvjetne službe posjetila je danas emirat Abu Dabi koji je najveći i najbogatiji emirat i ujedno glavni glad UAE.

Tandir i Omerović razgovarali su sa predstavnicima poslovne zajednice Abu Dabija predstavnicima njihove privredne komore gdje su sagovornike upoznali sa halal potencijalima Srbije kao i pozitivnoj privrednoj klimi koja  je zahvaljujući reformskoj politici premijera Aleksandra Vučića prisutna u Srbiji . Istakli smo i činjenicu da je jedna od najvećih investicija u Srbiji napravila upravo kompanija iz Abu DabijaEtihad Airways kupovinom JAT-a.

Tandir i Omerović posjetili su i ambasadu R. Srbije u Abu Dabiju gdje su razgovarali sa vršiocem dužnosti ambasadora Milošem Perišićem. Tandir je istakao da je ambasador Perišić primjer kako se služi državi i zastupa ekonomska zajednica i ekonomski patriotizam. Perišić je sagovornike upoznao sa poslovnim prilikama u Emiratima izazovima sa kojima se suočavaju naše firme.

SANA

whatsapp-image-2016-12-17-at-11-50-21

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img