Home Rubrike Vijesti PROMOCIJA ZBIRKI HADISA U SARAJEVU

PROMOCIJA ZBIRKI HADISA U SARAJEVU

1296

 

 

Povodom obilježavanja dana rođenja Poslanika a.s. sa nazivom manifestacije “Selam Ya Resulallah” promovirane su dvije zbirke hadisa u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu. Izdavčka kuća El-Kelimeh još jednom pokazala svoj kvalitet kada je u pitanju izdavaštvo.

“Ovo je potvrda našeg rada i cjelokupne Islamske zajednice u Srbiji. Hvala Allahu mi smo presretni jer promoteri su bili eminentne ličnosti, odnosno alimi iz oblasti hadisa. Na nama je i na televiziji ali i na svim medijima, da kažemo vjernicima o važnosti ovih djela” –  rekao je Malik ef. Nurović.

O zbirkama govorili najutjecajniji profesori i poznavaoci hadisa koji su istakli veliku vrijednost I značajnost ove dvije zbirke. Profesor Mahmut Karalić naglasio da su ove dvije zbirke značajne za cijelo čovječanstvo.

“Prijevod ovih zbirki hadisa je važan za cijelo čovječanstvo, ne samo za muslimane, jer se radi zaista o autentičnom, izvornom islamu i ne može niko tumačiti islam kako on hoće  nakon ovih zbirki hadisa” – istakao je profesor Mahmut Karalić za Sandžak televiziju.

Profesor Hasanović uputio sve čestitke izdavačkoj kući El-Kelimeh koja se izdavaja po svom kvalitetu.

“Bez obzira na brojne teškoće koje imamo u svom radu, a i svi znamo u kakvom je stanju izdavaštvo općenito, El-Kelimeh konkretnim primjerom pokazuje da i izdavaštvo može ostvariti velike rezultate”- kazao prof. Hasanović

Fuad ef. Sedić kazao da islam spaja ljude iz različitih krajeva. On dodaje da “od danas svi imaju na raspolaganju prevedene zbirke hadisa Ebu Davud, Buharija ranije i Ebu Muslim. Meni je drago jer evo ja dolazim iz Bihaća, Malik Nurović iz Pazara, promotor je naš cijenjeni Zuhdija Hasanović tako da u stvari vjera jeste takva, ona je za sve i za muslimane i nemuslimane.”

A neki od prisutnih rekli da je “Svako dužan da kupi ove zbirke hadisa i da ima u svojoj kući na pravom mjestu, na dohvat ruke, sva pitanja koja se tiču i kuće i domaćinstva i budućnosti i življenja sadrže ove zbirke.”

Zbirke hadisa se mogu kupiti u knjižarama El-Kelimeh i u knjižarama u Sarajevu, ali i putem interneta.

 

 

 

 

 

ZA TEMU DANA (meni potrebno)

Odrzana promocija dvije knjige, zbirke hadisa u Gazi Husrev-begovoj biblioteci. Promocija knjiga je u okviru obiljezavanja rodjenja Poslanika a.s. a rijec je o zbirki Buharija i zbirki Ebu Davuda sunena.   Promocija ove dvije knjige je nesvakidasnji dogadjaj i veliki znacaj za islamsku zajednicu u Srbiji ali i islamsku zajednicu u Sarajevu istakli su profesori. Prvi put u Sarajevu promovira se zbirka sunen Ebu Davud sto je i cast za izdavacku kucu El-kalimah.  O knjigama govorili prof. Mahmud ef.Karalic,  dekan FIS-a u Sarajevu Zuhdija  Hasanovic i Fuad ef. Sedic. Profesori istakli da se ne zna koja od ove dvije zbirke je vaznija, ali svakako da su obje veoma znacajne, dodao efendija Sedic. Do kraja promocije rijeci je bilo o sadrzaju obje zbirke. Gazi Husrev-begova biblioteka ali i izdavacka kuca El-Kalimeh zajednickim snagama iznijeli ove dvije zbirke koje su vec od danas u prodaji u Sarajevu i Novom Pazaru.

Previous articleŽenski ogranak džemata u Bilefeldu organizirao predavanja za svoje hanume
Next articleNarodni poslanik Muamer Zukorlić gost emisije JASNO I GLASNO na Kopernikus TV