Home Rubrike Vijesti Novi Pazar – Hiljade građana protestovao protiv genocida u Siriji

Novi Pazar – Hiljade građana protestovao protiv genocida u Siriji

305

_l2a6875

Poruka mira za nevine žrtve u Siriji otišla i iz Novog Pazara. U šetnji podrške, više od hiljadu ljudi. U Halepu su počinjeni zločini i genocid. Islamski ummet jedno je tijelo, poruke su iz srca Sandžaka. udruženje građana iz svih džemata Novog Pazara organiziralo mirovni protest u vidu šetnje kao podršku građanima Sirije i nevinima širom svijeta.

-Građani Novog Pazara ovakvim su protestima uvijek izražavali žaljenje i brigu za dešavanja u svijetu pa tako i ovaj put. To je jedino što trenutno možemo, kao i uputiti dovu Allahu dž.š. da se stanje promijeni na bolje, kaže Zekerijah Šaćirović predsjednik Udruženja građana svih džemata iz Novog Pazara.

Šetnja krenula od Trga, duž bioskopa, ulicama Avnoja i Rifata Burdžovića pa opet na Trg odakle je upućena poruka mira od onih, kako je naglašeno, čija su srca ovih dana žalosna zbog svega što se dešava Muslimanima u Siriji, pogotovo u Halepu.  Iz Pazara i poruka da je ovaj narod protiv svakog genocida, a od međunarodne zajednice zatraženo da osigura lijekove hranu i pijaću vodu. Upućena i poruka onima koji se, kako je rečeno, trebaju ozbiljnije odnositi prema problemu u Siriji.

-Poručujemo predsjedniku Republike Turske, kralju Saudijske Arabije, emiru Katara i svima koji se smatraju faktorima u islamskom svijetu da preduzmu značajnije korake u čuvanju islamskog ummeta, kaže hfz. Irfan ef. Malić.

Iz Novog Pazara i poruka da su ovi ljudi protiv svake vrste nasilja, bilo da se vrši i nad pripadnicima drugih religija.

-Mi smo i protiv onoga što radi tzv. Islamska država koja nema nikakve veze s islamom. Mi smo protiv svakog nasilja jer je islam mir i spas, kaže, između ostalog hfz. Malić.

Za narod Sirije proučena i dova.

Izvor: SANA  – A.Solfić

_l2a6772

_l2a6796 _l2a6806 _l2a6839 _l2a6841 _l2a6854 _l2a6855 _l2a6860 _l2a6864 _l2a6865 _l2a6875  _l2a6886  _l2a6893 _l2a6895

Previous articlePodnošenje zahtjeva za zdravstvene knjižice i u poštama
Next articleKomisija Emirata dodijelila Agenciji za sertifiranje halal kvaliteta akreditacioni sertifikat