Još jedna hafiza Kur'ana u Sandžaku – Amela Aličković

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Pred komisijom za hifz ispred Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Kur’an je preslušala hafiza Amela Aličković. Studentica FIS-a i polaznica Škole Kur’ana Časnog hifz je polagala deset dana pred komisijom koju su, pored muhafiza Irfana ef. Malića činili još i hfz Abdurrahman ef. Kujević, hfz Almir Pramenković i hfz Bajram Ajeti. Njen muhafiz Irfan ef. Malić ističe da se ovaj grad treba ponositi njom, te da je ona još ranije bila učesnica na takmičenjima svjetskog ranga.

„Mi se možemo ponositi našom hafizom Amelom Aličković, koja je također u prethodnom periodu učestvovala na svjetskom takmičenju učača Kur’ana za žene u Dubaiju, gdje je postigla zapažene rezultate. Ona je treći kandidat koji preslušava hifz pred komisijom Islamske zajednice, a ja moram istaći da je Škola Kur’ana iznjedrila oko 30 hafiza do sad“, navodi hfz Irfan ef. Malić.

Predsjednik komisije hfz Abdurrahman ef. Kujević navodi da je ovo velika pobjeda za Amelu, njenu porodicu i cijelu zajednicu, obzirom da je treća po redu, ali prva hafiza koja će ponijeti diplomu za hifz.

„Ovo je treći kandidat koji je hifz položio pred komisijom za hifz Islamske zajednice, ali prvi ženskog roda, tako da je ona prva hafiza u Sandžaku sa diplomom za hifz. Bilo je zadovoljstvo uživati i slušati učenje. Smatram da je ovo velika pobjeda za Amelu, njenu porodicu i cijelu zajednicu“, rekao je hfz Kujević.

Mlada hafiza ističe da je Kur’an učila dvije i po godine. Danas je za nju, ističe, najljepši dan u životu.

„Hifz sam okončala u periodu od dvije i po godine pred muhafizom hafizom Irfanom Malićem. Za vrijeme komisije preslušavala sam svakog dana po 3 džuza i hvala Allahu i Njegovom Voljom sam za deset dana završila preslušavanje. Kur’an sam učila u Školi Kur’ana Časnog“, ističe hafiza Amela Aličković.

Hafiska dova biće upriličena idućeg četvrtka u Altun Alem džamiji, s’ toga je komisija pozvala sve građane koji vole Kur’an da prisustvuju ovoj svečanosti.

2 3

SANA – H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img