Home Rubrike Vijesti POLITIČKA ODLUKA ZAŠTITNIKA GRAĐANA U SLUČAJU SANDŽAK TV

POLITIČKA ODLUKA ZAŠTITNIKA GRAĐANA U SLUČAJU SANDŽAK TV

540

ferid-bulic

Nakon postupka dodjele sredstava Regionalnoj televiziji na osnovu spornog Konkursa kojeg je raspisao Grad Novi Pazar, Sandžak televizija obratila se svim instancama u državi – od Ministarstva lokalne samouprave, Agencije za borbu protiv korupcije, Tužiteljstvu, a između ostalog, i Zaštitniku građana. Od svih stigao pozitivan odgovor, i svi su pokrenuli postupke kako bi se utvrdile činjenice. Osim zaštitnika građana čiji je odgovor negativan.

Zaštitnik građana utvrdio da nije bilo propusta u radu nadležnih organa prilikom provedbe Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informiranja, na šta je pritužbe imala Sandžak Televizija. Pred Zaštitnikom građana tako postupak završen.

Ako su sve instance ove države rekle drugačije od onoga što Zaštitnik građana tvrdi, to je pokazatelj, naglašava pravnik dr. Ferid Bulić, da nešto nije uredu.

Razlozi koje je Sandžak TV istakla kao ključne zbog čega Konkurs nije bio zakonit su da svo vrijeme njegovog trajanja nije bilo vidljivo kad počinje i završava. Takav razlog, napominje dr. Bulić, u svim općinama i gradovima bio je ključan za njegovo obaranje.

Vjeruje da će tužiteljstvo i sudstvo i sve druge institucije u državi stati na stranu pravde i postupak privesti kraju brzo i objektivno. Poručuje da Zaštitnik građana Saša Janković, ukoliko želi kandidirati se na nekim političkim izborima sadašnju funkciju prepusti nekom ko će je, kako kaže, istinski obnašati.

SANA

Previous articleFehratović: Lokalne samouprave u Sandžaku zloupotrjebljavaju javne komunalne ustanove
Next articleFehratović: Lokalne samouprave u Sandžaku zloupotrjebljavaju javne komunalne ustanove