Home Rubrike Vijesti Delegacija za sertificiranje Halal kvaliteta u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Delegacija za sertificiranje Halal kvaliteta u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

324

tandir-uae

Delegacija Agencije za sertificiranje halal kvaliteta koju čine Samir Tandir direktor i Enver Omerovic stručni saradnik imala je niz sastanaka sa predstavnicima ministarstvu poljoprivrede Ujedinjenih Arapskih Emirata, državnoj akreditacionoj agenciji DAC-a ,te predstavnicima grada Dubaija zaduženih za uvoz halal serfificiranih proizvoda.

Tandir je sagovornike upoznao da je zahvaljujući premijeru Vlade R .Srbije Aleksandru Vučicu i princu prestolonasljedniku Emirata Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu, politička i diplomatska saradnja podignuta na najveći nivo. On je dodao da kompanija iz UAE-a investitor najvećeg građevinskog poduhvata u Srbiji kroz projekat Beograd na vodi i da je vrijeme da halal proizvodi iz Srbije u značajnijem broju dodju na tržište Emirata.

Tandir je sagovornike upoznao i sa halal potencijalima Republike Srbije, brojem serfificiranih firmi, te kvalitetom proizvoda kao i o količinama koje se proizvode. Razgovaralo se o mogućnosti direktnog ulaganja u našu proizvodnju od strane kompanija iz Emirata.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih diplomatskih i političkih odnosa između Emirata i Srbije i saglasili se da da ekonomija i privredana saradnju treba da se podigne na veći nivo.

SANA

Previous articleZukorlić pozvao Ljajića i Ugljanina na TV duel (Video)
Next articleJoš jedna hafiza Kur’ana u Sandžaku – Amela Aličković