Pokrenuta reforma Muslimanskog omladinskog kluba u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

whatsapp-image-2016-12-13-at-13-24-41-1

Muslimanski omladinski klub nastavlja sa posjetama sandžačkim gradovima. U okviru reforme koju sporvodi članovi MOK-a održali su sastanak u Prijepolju. Gdje je pored reformi bilo riječi i o planovima i aktivnostima za budućnost koje će ovaj ogranak sprovesti u svom gradu.

Ispred Medžlisa Islamske zajednice u Prijepolju Admir ef. Gojak izrazio zadovoljstvo zbog najavljene reorganizacije MOK-a, ističući da će to pomoći mladima u kanalisanju i usmjeravanju istih na pravi put.

“Sastanku je prisustvovao značajan broj omladinaca, tu smo izabrali tri omladinca koja će biti članovi inicijativnog odbora za reformu MOK-a. Kasnije će se krenuti sa osnivanje odbora na nivou džemata.” kazao je ef. Gojak.

Sektrat MOK-a, Samir Mavrić ističe zadovoljstvo zbog posjete Prijepolju i formiranju inicijativnog odbora za taj sandžački grad.

“Domaćin se potrudio i na najbolji način organizovao skup. Mi ćemo se potruditi da u narednom periodu obiđemo i ostale sandžačke gradove kako bismo napravili mrežu i formirali odbore koji fale.” kazao je Mavrić.

Član inicijativnog odbora MOK-a Jasmin Husović, istakao da je spreman raditi na edukaciji islamske omladine u Prijepolju.

“Čast mi je što izabran za jednog od tri člana odbora kako bi mogli da u Prijepolju oživi ideja MOK-a. Organizraćemo održavanje predavanja, tribina i na brojne druge načine pokušaćemo da edukujemo omladinu.” rekao je Husović.

Predstavnici inicijative za reformu MOK-a nastaviće u narednom periodu obilazak preostalih gradova Sandžaka.
whatsapp-image-2016-12-13-at-13-24-41 whatsapp-image-2016-12-13-at-13-24-39-1   whatsapp-image-2016-12-13-at-13-24-41-2

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img