Home Vijesti SASTANAK MLADIH BDZ U PRIJEPOLJU – BUDUĆNOST PRIJEPOLJA JE U EDUKOVANOJ OMLADINI

SASTANAK MLADIH BDZ U PRIJEPOLJU – BUDUĆNOST PRIJEPOLJA JE U EDUKOVANOJ OMLADINI

234
0

viber-image

Jučer je u Prijepolju održan radni sastanak mladih Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, na kojem je bilo riječi o stanju mladih na nivou opštine Prijepolje. Govorilo se i o reformama unutar mladih BDZ Sandžaka u Prijepolju, kao i o planovima koje treba sprovesti u budućnosti. Kao domaćin, Sadmir Jakupović je izrazio svoje zadovoljstvo povodom posjete članova predsjedništva mladih iz Novog Pazara.

„Na sastanku jednoglasno zaključeno da su mladi temelj opstanka jednog društva i jedne politike. Mladi su spremi da slijede politiku pomirenja koju predvodi lider BDZ Sandžaka, gospodin Muamer Zukorlić.“ kazao je Jusufović.

Predsjednik mladih BDZ Sandžaka Semir Madžgalj istakao zadovoljstvo atmosferom i optimizmom omladine u Prijepolju. Ističu, da su imali konstruktivan sastanak.

„Oduševljen sam atmosferom koja je vlada na sastanku. Omldina je spremna da učestvuje u akcijama i da bude glavni ogranak stranke. BDZ Sandžaka u Prijepolju je u vlasti pa mladi imaju mogućnosti da doprinesu boljitku ove sandžačke opštine.“ kazao je Madžgalj.

U sklopu inicijative za reformu mladih na sastanku su izabrana tri čana inicijativnog odbora BDZ Sandžaka u Prijepolju.

Mladi BDZ su svjesni da će edukovani dio omladine preuzeti značajnu ulogu u vođenju stranke i vlasti u budućnosti.

3 2 1

SANA