Zukorlić: Plate narodnih poslanika u Srbiji su najniže u regionu i zato ih treba povećati

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

zukorlic

Danas je otpočelo nastavak Pete sjednice Drugog redovno zasjedanja Narodne skupštine Republike Srbije. Poslanici raspravljaju o amandmanima na Prijedlog budžeta za 2016. godinu, gdje je podneto skoro 300 amandmana.

Narodni poslanik Muamer Zukorlić traži izjednačavanje plata narodnih poslanika i zaposlenih institucijama.

“Jedan sistem opstaje u onoj mjeri u kojoj ima bar relativnu pravičnost. Imamo sa jedne strane zaštitnika građana a sa druge strane predstavnike građana. Zaštitnik građana ima platu od 400.000 hiljada a narodni poslanici imaju platu od 65.000 ili 80.000 dinara. Dakle zaštitnik građana j važan a predstavnici građana nisu važni. Meni je žao što moram otvoriti ovu temu i na neki način pokušati da razbijem ovu opnu koja je savijena oko narodnih poslanika svojevrsnom hipokrizijom pritiska od javnosti da su poniženi ovakvim platama a da ne smiju o tome progovoriti a da ne smiju o tome progovoriti jer će biti linčovani od medija od javnosti i siguran sam da će i meni neko kazati evo ovog neiskusnog političara koji prije izbora traži da se povećaju plate narodnim poslanicima.” kazao je Zukorlić

On dodaje da su plate narodnih poslanika u Srbiji najniže u regionu, i da se trebaju povećati.

“Da ja tražim da se narodnim poslanicima povećaju plate a da se ovim predstavnicima institucija o kojima govorimo smanje plate, pa da se negdje sretnemo na pola. Jer na toj pravdi bi mogli održati sistem u mjeri realnog i da dišemo kao ljudi i da ne gunđamo u koluarima kako radimo za bijedne plate a predstavljamo narod. Plata člana Gradskog vijeća u Novom Pazaru i drugim gradovima je veća od plate narodnog poslanika. Govorimo permanentno o Srbiji kao lideru u regionu a narodni poslanici imaju najniže plate u regionu. Kako mislite liderovati sa ovako jadnim platama?” pita se Zukorlić.

SANA – R.Z.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img