Home Rubrike Vijesti Usvojena Strategija bezbijednog grada Novog Pazara ‎za period od 2016. do 2020....

Usvojena Strategija bezbijednog grada Novog Pazara ‎za period od 2016. do 2020. godine

300

bacevac-za-govornicom

Odbornici u Skupštini grada Novog Pazara trenutno raspravljaju o prvoj tački Dnevnog reda: “Prijedlog Strategije bezbijednog grada Novog Pazara ‎2016-2020. godine”

Predviđeno je donošenje strateškog dokumenta u kojem će se kaže Bačevac raspravljati i o ulozi Islamske zajednice koju je, po njegovim riječima, BDZ Sandžaka na čelu sa Zukorlićem uzela kao taoca. Oštri nastupi i oštra retorika iako je Skupština odbila da su povrijeđeni članovi 85 i 95 Poslovnika o radu.

Dok se raspravlja o važnoj tački nastavlja se s prepucavanjima i optuživanjima.

Po jednu krivičnu prijavu za Bačevca najavljuje Jahja Fehratović zbog svake izrečene uvrede na račun Internacionalnog Univerziteta.

Zbog optužbi na račun Islamske zajednice odbornik Mustafa Fetić podsjeća da postoji Komisija za vjerska pitanja, naglašavajući kako se iznose ocjene.

Odbornica Amela Lukač Zoranić poručuje da je vrijeme da ono što je kvalitetno treba pohvaliti a ne samo vrijeđati. “Ovaj Dom nije mjesto gdje treba govoriti o Islamskoj zajednici jer se ne čuju pogrdne rijeci ni o drugim vjerskim zajednicama.” kazala je Lukač Zoranić.

Dok se smjenjuju optužbe i pogrdne riječi dr. Muratović najavljuje da će za Strategiju o sigurnosti glasati iz čisto principijelnih razloga jer je kaže bolje bilo kakva nego da je nema.

Odbornik Šacirović poziva da se zbog građana, rodotelja, studenata “batale” priče o tome ko je i kako stekao obrazovanje, gdje ko stanuje već da se radi za, kako kaže, hatar građana.

Nakon rasprave usvojena je Strategija bezbijednog grada Novog Pazara ‎2016-2020. godine.

SANA – A.Sofić

Previous articleBDZ Sandžaka – Zejnelović prizao da je izvršilac ali i da postoji nalogodavac ubistva Dika Dolovca
Next articleUgljanin pozvao Bošnjake da zamrznu sudske procese