Home Rubrike Vijesti Ugljanin pozvao Bošnjake da zamrznu sudske procese

Ugljanin pozvao Bošnjake da zamrznu sudske procese

274

ugljanin-kamere

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću danas je održana konferencija za novinare na temu neadekvatne zastupljenosti Bošnjaka u pravosuđu i policiji, na kojoj se medijima obratio predsjednik Vijeća, Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je kazao da je Bošnjačko nacionalno vijeće konstatovalo da državni organi Republike Srbije vode diskriminatorsku politku prema Bošnjacima u svim oblastima društvenog života, kao da i Bošnjaci u Sandžaku nisu adekvatno zastupljeni u sudstvu, tužilaštvu, policiji i ostalim državnim organima i službama sa javnim ovlašćenjima.

Prošlog mjeseca Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je nadležne državne organe da odluku o izboru sudija u Novom Pazaru donijetu 7. oktobra 2016. godine, ponište i stave van snage i da razriješe Đorđa Gojgića sa svih funkcija koje vrši u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, ali su dobili negativan odgovor.

– Visoki savjet sudstva obavijestio je jučer Bošnjačko nacionalno vijeće o odbijanju inicijative Vijeća za razrješenje Đorđa Gojgića, sudije i predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru, kazao je Ugljanin.

On je zbog pozvao sve Bošnjake i druge građane da zamrznu svoje sudske procese dok se ne usaglasi nacionalna struktura u sudovima, tužilaštvima i policiji.

Previous articleUsvojena Strategija bezbijednog grada Novog Pazara ‎za period od 2016. do 2020. godine
Next articleSkupština – Tekst deklaracije o sigurnosti biće upućen Vladi Srbije