Home Rubrike Vijesti Skupština – Tekst deklaracije o sigurnosti biće upućen Vladi Srbije

Skupština – Tekst deklaracije o sigurnosti biće upućen Vladi Srbije

389

lala

Sjednica Skupština grada Novog Pazara još uvijek traje. Dr. Fehratović pita zašto se rasprava o ovako važnom problemu sigurnosti zakazuje bez ikakvog materijala, prisustva policije i predstavnika pravosudnih institucija.  Rasprava se odvija poput tribina gdje se odbornici obraćaju u svojstvu gradjana iznoseći probleme naselja u kojima žive.

Prethodno je odbornik Safet Vesnić istakao da je Gradska uprava uradila više nego bilo koja druga prethodna, naglašavajući da Gradska uprava nije toliko bogata da može sve finansirati.

Gradonačelnik Biševac ističe da se svi moraju popraviti počevši od Gradske uprave. Samo zajedničkim radom i prijedlozima, problemi se mogu ublažiti. Budžet je veoma mali, društvo i grad smo kaže bogatih pojedinaca ali siromašna opština. Glavni problem je nezaposlenost a jedina šansa je za investitore dovesti dijasporu sentimentalno vezanu za ovaj kraj. Postavlja i pitanje zašto je bojkotiran popis stanovništva čime je nanesena velika šteta.

Dr. Muratović obraćajući se gradonačelniku ističe da ga je mnogo ljepše slušati uživo nego kad gostije na Regionalnoj televiziji. Takodjer pita- da li možda i on planira praviti neku novu Islamsku zajednicu jer je to kaže u trendu. Savjetuje mu da kako kao gradonačelnik  nema kapacitete da se nosi s izazovima odustane od svoje funkcije prvog čovjeka Grada.

Dr. Fehratović na pitanje gradonačelnika zbog čega su bojkotirali popis odgovara da je ponosan na taj čin jer su, kako kaže, sa svojim koalicionim partnerima pokušali obespraviti Bošnjake i učiniti ih statističkom greškom.

Usvojen je prijedlog predsjednika Skupštine da se u narednih nekoliko dana usuglasi tekst o sigurnosti koji će biti podijeljen poslaničkim klubovima. A koji će biti upućen zvaničnom Beogradu.

SANA – A.Sofić

Previous articleUgljanin pozvao Bošnjake da zamrznu sudske procese
Next articleBDZ zahtjeva ukidanje opštinskih taksi i da se članovi odbora arhiva imenuju shodno procentu nacionalnih zajednica