Home Rubrike Vijesti Skupština – BDZ Sandžaka ukazala na divlju gradnju odbornika SDP-a

Skupština – BDZ Sandžaka ukazala na divlju gradnju odbornika SDP-a

304
0

jahja

U toku je peta redovna sjednica grada Novog Pazara. I ovog puta vladajuća većina nije imala kapaciteta da raspravlja o gorućim problemima u gradu. Odbijeni su gotovo svi prijedlozi opozicije. Na dnevnom redu je 70 tačaka, pa se očekuje da rasprava traje danima.

Sa 8 glasova za i 27 protiv, bez uzdržanih odbijen je prijedlog Odbornicke grupe BDZ Sandžaka da se pokrene krivična odgovornost gradonačelnika  Nihata Biševca zbog neadekvatnog upravljanja budžetom i finsnsiranja sopstvenog privrednog preduzeća Regionalne televizije.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog odbornika BDZ Sandžaka dr. Jahje Fehratovića za raspravu o divljoj gradnji u Novom Pazaru. Dr. Fehratović je prilikom obrazloženja ovog prijedloga dokumentacijom i fotografijama ukazao na divlju gradnju odbornika SDP-a Muamera Bačevca i Meha Mahmutovića.

Vladajuća većina odbila je raspravu o događaju iz ljeta 2013. godine kada je Ihsan Zejnelović teško ranio aktivistu BDZ Sandžaka Dika Dolovca. Prema riječima dr. Fehratovića, Zejnelović je nakon hapšenja u izjavi koji je dao MUP-u naveo da je on samo izvršilac a da je ubistvo Dika Dolovca narađeno iz Gradske uprave, čiji je Zejnelović tada bio upošljenik.

Odbijen i prijedlog kojim se traži pokretanje krivične i moralne odgovornosti odbornika SDP-a Kasima Zoranića koji je snimnjen kako daje instrukcije o blaćenju neistomišljenika.

Odbornici SDP-a i na ovoj sjednici su tražili raspravu o uklanjanju kladionica i kockarnica smještenih pored vjerskih i obrazovnih institucija, ali je i ovaj prijedlog odbijen.

Odbijen i je prijedlog odbornika Seada Redžovića da se raspravlja o problematici i izradi hitne strategije ekonomskog oporavka Novog Pazara.

U Dnevni red uvršten prijedlog odbornice Misale Pramenković da se raspravlja o pojavi i širenju tuberkuloze i žutice u Novom Pazaru.

Zanimljivo je da će se o dodatno usvojenim tačkama raspravljat nakon 67 tačaka koliko je predviđeno dnevnim redom.

SANA – A.Sofić

 

Previous articleSkupština – SDP odbio prijedlog opozicije da se uputi priznanje Vladi R. Srbije za očuvanje mira u Sandžaku
Next articleBDZ Sandžaka – Zejnelović prizao da je izvršilac ali i da postoji nalogodavac ubistva Dika Dolovca