BDZ Sandžaka – Zejnelović prizao da je izvršilac ali i da postoji nalogodavac ubistva Dika Dolovca

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

lala

U toku je peta redovna sjednica grada Novog Pazara. I ovog puta vladajuća većina nije imala kapaciteta da raspravlja o gorućim problemima u gradu. Odbijeni su gotovo svi prijedlozi opozicije. Na dnevnom redu je 70 tačaka, pa se očekuje da rasprava traje danima.

Sa 8 glasova za i 27 protiv, bez uzdržanih odbijen je prijedlog Odbornicke grupe BDZ Sandžaka da se pokrene krivična odgovornost gradonačelnika  Nihata Biševca zbog neadekvatnog upravljanja budžetom i finsnsiranja sopstvenog privrednog preduzeća Regionalne televizije.

Vladajuća većina odbila je raspravu o događaju iz ljeta 2013. godine kada je Ihsan Zejnelović teško ranio aktivistu BDZ Sandžaka Dika Dolovca. Prema riječima dr. Fehratovića, Zejnelović je nakon hapšenja u izjavi koji je dao MUP-u naveo da je on samo izvršilac a da je ubistvo Dika Dolovca naređeno. Podsjećamo Zejnelović je tada bio upošljenik Gradske uprave.

Odbijen i prijedlog kojim se traži pokretanje krivične i moralne odgovornosti odbornika SDP-a Kasima Zoranića koji je snimnjen kako daje instrukcije o blaćenju neistomišljenika.

Odbornici BDZ-a i na ovoj sjednici su tražili raspravu o uklanjanju kladionica i kockarnica smještenih pored vjerskih i obrazovnih institucija, ali je i ovaj prijedlog odbijen.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img