MLADI BDZ SANDŽAKA POZIVALI OMLADINU: „DA SE PRIDRUŽI POKRETU KOJI IH NE UCJENJUJE“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

mladi-bdz-sandzaka

Na danas održanoj Konferenciji za štampu, predsjednik Mladih BDZ Sandžaka Semir Madžgalj, istako da mladi te stranke izražavaju žaljenje što se omladina u SDP-u i gradskoj vlasti Novog Pazara zloupotrebljava u cilju blaćenja političkih neistomišljenika. Povod za konferenciju bio je sinmak odbornika i funkcionera SDP-a Kasima Zoranića koji daje instrukcije kako udarati na čast narodnom poslaniku Muameru Zukorliću.

“Zgražavamo se preslušavajući snimke u kojima najviši funkcioneri spomenute političke partije daju instrukcije omladini da na najprimitivniji način vrijeđa i napada političkog autoriteta većine naroda na ovim prostorima. Ne možemo da vjerujemo da se omladini osobe takvih moralnih načela nameću kao uzori. Žalosno je što je dio omladine prinuđen da trpi i izvršava naloge ove vrste jer se nadaju poslu ili su zapošljeni na 6 mjeseci pa se boje gubitka radnog mjesta. Omladini treba obezbijediti ambijent u kome će moći da planiraju život u ovom gradu i Sandžaku, a ne da se od njih pravi bot generacija koja za račun sitnih interesa protraćuje najbolje godine pišuću komentare i tako živi u virtuelnom svijetu dok stvarni život prolazi pored nje.” kazao je Madžgalj.

On je dodao da omladina nije komentar na Fejsbuku, oružje u rukama nečasnih, posebno ističući da omladina ne služi za prljave poslove, ucjene i poniženja.

“Omladina je mnogo više od toga, ona je budućnost jednog naroda, njegov najzdraviji dio, ponos. Omladina je pozitivna i zdrava energija koja želi promjene. Njoj je potrebno dati ravnopravan status u društvu, da bude nositelj emaneta a ne rušitelj dostojanstva.”

Madžalj je na kraju pozvao omladinu da se pridruži jedinom rastućem političkom pokretu u Sandžaku.

“Pozivam omladinu da se odupre zloupotrebi, naročito mlade okupljene oko SDP(S) i njegovih koalicionih partnera, tako što će podržati stranku BDZ Sandžaka koja neće imati ovakav odnos prema mladima kada dođe na vlast. Da se pridruže omladini koja ima stav, slobodno razmišlja i čiji se glas i prijedlozi uvažavaju. Pozivam ih da budu dio jedinog rastućeg političkog pokreta u Sandžaku i šire.” završio je Madžgalj.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img