Home Rubrike Vijesti BDZ Sandžaka pozvala državne organe da ispitaju spregu ministra Ljajića sa kriminalnim...

BDZ Sandžaka pozvala državne organe da ispitaju spregu ministra Ljajića sa kriminalnim strukturama

396
0

bdz-sandzaka-logo

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka poziva nadležne državne organe da ispitaju spregu potpredsjednika Vlade R. Srbije, predsjednika SDPS-a, ministra Rasima Ljajića sa kriminalnim strukturama u Sandžaku i regionu.

Informacija o hapšenju telohranitelja Rasima Ljajića zbog šverca duhana samo ukazuje da su višegodišnje tvrdnje BDZ-a o kriminalu Ljajićevog okruženja tačne.

Ljajićeve tvrdnje da on o tome ništa ne zna, jer on nije birao svog pratioca već MUP, predstavlja nespretan pokušaj skretanja pažnje sa sebe. Istina je da Rasim Ljajić nije imenovao svog telohranitelja, ali je istina da ga je povezao sa svojim kriminalcima u Novom Pazaru i podržao u tome,  što potvrdjuje i činjenica da se pomenuti šverc odvijao preko Novog Pazara.

Ovo je samo sitni primjer Ljajićeve sprege sa kriminalom koji može istjerati na vidjelo velike kriminalne poduhvate najbližih Ljajićevih članova porodice i saradnika.

Dobro upućeni znaju da je i histerična medijska hajka protiv Islamske zajednice i narodnog poslanika Muamera Zukorlića,  Ljajić intenzivirao upravo nakon što je bio prozvan za spregu sa ozbiljnim kriminalnim krugovima.

Ukoliko država i državni organi žele stabilnost i prosperitet sandžačkog prostora, neophodan je hitan obračun sa krupnim kriminalom.

Previous articleNovinar Danasa uporedio Kur'an sa “muškim polnim organom”!!??
Next articleBKZ u Luksemburgu obilježila Dan BiH i Sandžaka