Home Rubrike Vijesti Zukorlić: Blic je šalter za naručene tekstove i bezočnu propagandu

Zukorlić: Blic je šalter za naručene tekstove i bezočnu propagandu

364

zukorlic-blic-korupcija

Da sam prosječni srpski čitalac novina i da sam u ponedjeljak 14.11.2016. godine vidio naslovnu stranu dnevnog lista Blic i pročitao tekst pod naslovom „Zukorlić jači od države“ prvi bih kliknuo: „Pa ovog čovjeka treba u najmanju ruku objesiti.“ Nadnaslov: „Bivši muftija uveo zakone Divljeg zapada“, podnaslov: „Smije se u lice policiji, inspekciji, Vrhovnom sudu…“, antrfile: „Bivši muftija, danas narodni poslanik Muamer Zukorlić iz dana u dan dokazuje da je jači od države, inspekcije, suda, policije…“ najave su koje, uz foto za bilijarskim stolom i cjelokupnom opremom, sa sadržinom punom laži i uvreda, predstavljaju vrhunski primjer beskrupulozne novinske propagande gebelsovskog modela lišene minimuma etičkog i profesionalnog standarda.

Tekst od prethodnih dana u istim novinama pod naslovom „Zukorlić štiti svoj biznis“, iako obilat neistinama i podvalama, bio je samo predjelo za propagandističku gozbu priređenu u ovom broju za nezajažljivi apetit aktuelnog potpredsjednika Vlade i vječitog ministra Rasima Ljajića, a neću pogriješiti ako kažem da su se porudžbini pridružili i još neki istaknuti muftofobi.

Da ovaj tekst nema šire društvene posljedice, jednostavno bi im pravničkim jezikom odgovorio: „Pogrešna pasivna legitimacija.“ No, laž je kao i mrak. Može da zavlada samo ako svjetlo, odnosno istina odustane. Zato se latih pera uz puni osjećaj moralne obaveze prema svim žrtvama laži kako bih jednim malim snopom istine odagnao i ovaj oblak mraka blicovske propagandističke laži.

Gospodo blicovci, tačno je da sam bivši muftija i sadašnji narodni poslanik, dok je sve ostalo u tekstu ili laž ili poluistina.

Tvrdite da sam ja nezakonito zaposjeo zgradu Islamske ustanove pozivajući se na desetine dokumenata, uključujući i sudske presude, a da pritom namjerno skrivate činjenicu da se nijedna sudska presuda ne odnosi na mene lično kao krivca ili obveznika po bilo kom osnovu utuženja u naznačenom predmetu. Dakle, namjerno i tendenciozno krivite pogrešnu osobu.

Usputno kažete da je prije Drugog svjetskog rata ta zgrada bila sjedište Islamskih ustanova te da je nakon rata pripala preduzeću „Lipa“ ne osvrćući se na pitanje, a kako je to mogla centrala Islamske zajednice pripasti nekom preduzeću?! Sasvim jasno. Otimačinom komunističkih vlasti, a što je trebalo biti vraćeno prema Zakonu o restituciji imovine vjerskim zajednicama. A zašto nije vraćeno?! Pa to bi, recimo, mogli istražiti vaši novinarski timovi, pod uslovom da se ispostavi da ste profesionalna i nezavisna novina. E nije vraćena zato što pored korumpiranih novinara postoje i korumpirani sudije koji za novac primaju sudske narudžbine, ovaj put od Ljajićevih korumpiranih tajkuna i narkodilera. A nekada biste se mogli pozabaviti i pitanjem zašto je svim crkvama i vjerskim zajednicama u Srbiji vraćen veći ili jedan dio oduzete imovine, osim Islamskoj zajednici, kojoj nije vraćen nijedan oduzeti objekat.

Vaša tvrdnja da ja bespravno podižem objekat na gradskom trgu još jedna je bezočna i zlonamjerna laž i potvora sa jasnom namjerom diskreditacije mene i mog političkog djelovanja, čiji vam i brojni uspjesi posljednjih mjeseci izazivaju nepodnošljivu nervozu, posebno što vam moja politika pomirenja ne ostavlja prostora da me dalje satanizirate kako ste to činili ranijih godina.

Radove na dogradnji zgrade Fakulteta za islamske studije izvodi Islamska zajednica posredstvom vjernika koji učestvuju u finansiranju i izvođenju tih radova.

Vas pokušaj da ovom provokacijom navedete policiju na intervenciju i upotrebu sile, na vašu nevolju, ovaj put neće uspjeti jer sada nisu više vaši na vlasti kao što je to bilo 2010. godine na Hadžetu kada je zbog zloupotrebe specijalnih snaga policije došlo do sukoba sa građanima, što je prijetilo da eskalira u šire sukobe i ugrozi mir i stabilnost. Sada imamo odgovorne na čelu policije koji nisu spremni da policijske snage stave na raspolaganje Rasimu Ljajiću za politički obračun sa neistomišljenicima, već im je prioritet bezbjednost građana i očuvanje mira i stabilnosti.

Sve ove potvore, neistine i uvrede uskoro ćete morati objasniti pred sudom, a čudi me da se niste opametili od prethodnog šestogodišnjeg sudskog procesa.

Ova vaša medijska hajka zasigurno vam neće dati očekivane rezultate, posebno u onom dijelu gdje mislite da ću isfrustriran vašim napadima zaoštriti retoriku i udariti na državu i Vladu. Ne, neću na državu, ali na vas sigurno hoću jer vi niste država već ste dio paradržave koja godinama nagriza državne temelje i međuljudske odnose širenjem laži i uvreda zarad uskih ličnih materijalnih interesa.
Narodni poslanik

Muamer Zukorlić

Previous articleZukorlić poručuje: Lajić je politički vampir, a žrtva su mu narod i država
Next articlePauza na skupštinskom zasjedanju zbog utakmice FK Polimlje – FK Partizan