Home Rubrike Vijesti Zukorlić poručuje: Lajić je politički vampir, a žrtva su mu narod i...

Zukorlić poručuje: Lajić je politički vampir, a žrtva su mu narod i država

320

BEOGRAD 06.07.2016 Muamer Zukorlic, bosnjacki politicar, bivsi muftija islamske zajednice u Srbiji RAS/foto Vesna Lalic

U cijelosti prenosimo autorski tekst Muamera Zukorlića u svojstvu demantija u vezi sa tekstom objavljenim u Dnevnom listu Politika pod naslovom “Zukorlić je huligan”.

Iako nisam redovan čitalac dnevnog lista Politika, blago rečeno, začudilo me kada sam na naslovnici ovog “uglednog” lista vidio bombastični naslov “Zukorlić je huligan”, a na kome bi pozavidjeli i beskrupulozni  balkanski tabloidi. A da se ne bih ogriješio o časnu profesiju novinarstva, volio bih da mi neko pokaže primjer kada se sličan naslov o nekom političaru pojavio na naslovnici ovih novina. No, čuđenje mi nije dugo trajalo pošto se sjetih nedavne predstave na naslovnici istog lista kada je svega nekoliko sati po završetku sjednice Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje objavljena “najznačajnija” vijest o akreditaciji Univerziteta u Novom Pazaru. Bez potrebe za mnogo mozganja, ista kuhinja, isti kuhari, a očito i isti poručilac.

A što se tiče histeričnih izjava potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića, tu već nisam iznenađen znajući da šestomjesečni muk koji je prijetio da preraste u svojevrsnu depresiju zbog mog ulaska u Parlament, čime je okončana epoha njegovog političkog životarenja i na lažnom mesijanstvu Srbije i srpskog naroda od mene i institucija koje sam osnovao, što je nedavno i potvrdio objašnjavajući zašto je napustio savez sa DS-om i prešao kod SNS-a riječima: “Da nisam to učinio pretvorio bih se u običnu NVO, a vlast u Sandžaku bih predao Zukorliću i Ugljaninu”, mora prestati. Godinama Ljajić je, koristeći pozicije vlasti, nudio krivu sliku o meni i onome što radim, sve to predstavljajući kao opasnost za državu i narod, satanizirajući moju dostojanstvenost, slobodarnost, odlučnost i dosljednost. U prethodnoj izjavi Ljajić priznaje da je njegova politika, zapravo, parazit zloupotrebe vlasti te da će on i njegove dvije partije opstajati samo dok je on na vlasti. A to da jedan političar ima dvije partije – Socijaldemokratsku partiju Srbije za Srbe i Sandžačku demokratsku partiju za Bošnjake u Sandžaku, i to obje pod skraćenicom SDP, vjerovatno je primjer bez presedana u Evropi i svijetu gdje se bez imalo stida demonstrira politička hipokrizija u dvojnom diskursu različitom prema dvije ciljne grupe, a sve to samo da bi se dobili glasovi i što duže sačuvala vlast lišena minimuma etičke, ideološke i programske dosljednosti.

Jedino što vrijedi pažnje je to da ovaj dvodecenijski ministar uvijek na isti trik uspijeva uvjeriti svoje političke partnere u svoj lažni politički uticaj tako što iskoristi vanredne lokalne izbore u nekoj opštini ubacujući u kampanju poluge vlasti i novac, uglavnom stečen porodičnim kriminalom i zloupotrebom vlasti, a nakon što pređe cenzus to koristi kao adut za političku udaju, uglavnom kod vladajuće stranke.

Nakon što mu nije uspjelo skrivanje iza izjava svojih dugogodišnjih plaćenika Aide Ćorović i Meha Omerovića, morao se demaskirati i uvrjedljivim izjavama lično on stoji iza posljednje medijske hajke na Univerzitet i Islamsku zajednicu.

Svi u Novom Pazaru znaju da Islamska zajednica izvodi radove na zgradi Fakulteta za islamske studije te da lično Rasim Ljajić pokušava ovu vakufsku zgradu oteti i predati je grupi tajkuna i kriminalaca koji ga godinama zlovoljno finansiraju i da su tu otimačinu vjernici više puta fizički spriječili.
Učešćem BDZ-a u vladajućoj većini bliži se kraj prikrivanju bezočne sprege Ljajića sa organiziranim kriminalom, gdje nadležni organi više neće moći ignorisati činjenicu da su najuticajnije narko-grupe u direktnoj vezi sa aktualnim potpredsjednikom Vlade i njegovim užim članovima porodice.

Kada bi samo Tužilaštvo imalo volje da ponudi zaštitu, recimo, direktorima novopazarskih škola ubrzo bi se objelodanila činjenica da Rasimov rođeni brat, čije zanimanje je poznato i policiji, odlučuje o upošljenju nastavnog kadra od vrtića do srednje škole.

Ne znam zašto i dokle će organi gonjenja zatvarati oči pred činjenicom da se zloupotrebom vlasti u Ljajićevu televiziju iz budžetskih sredstava građana  mjesečno upumpava više od četrdeset hiljada eura posredstvom tog, navodno, poštenog i finog Nihada Biševca – gradonačelnika Novog Pazara, inače i zvaničnog suvlasnika te televizije.

Previous articleNovi Pazar nema vode jer novoizgrađeno filtersko ne može prerađivati vodu iz rijeke!
Next articleZukorlić: Blic je šalter za naručene tekstove i bezočnu propagandu