Home Rubrike Vijesti Novi Pazar nema vode jer novoizgrađeno filtersko ne može prerađivati vodu iz...

Novi Pazar nema vode jer novoizgrađeno filtersko ne može prerađivati vodu iz rijeke!

448

novi-pazar-bez-vode-ne-radi-filter

Novoizgrađeno filtersko postrojenje na Hadžetu uopšte ne radi otkako padaju obilne kiše iz razloga što cjelokupno postrojenje nije namijenjeno za filterisanje vode iz rijeka već iz jezera i mora koje se ne muti, kazao je za agenciju SANA izvor iz novopazarskog Vodovoda.

On je dodao da ako se malo zamuti sirova voda iz rijeke Raške cijelo novo filtersko postrojenje mora da se blokira i zatvori da ga mutna voda ne bi uništila jer nije predviđeno za takvu vrstu filterisanja.

To znači da evo već 5 dana vodu filteriše samo stari pogon a radnici filtera se uzalud trude da tu vodu raspodijele ravnomjerno na sve dijelove grada. Ovakav način filterisanja je svjesno odrađen od strane gradske vlasti iako su im stručnjaci sugerisali da to neće biti dobro za grad, oni su se oglušili i išli su u realizaciju pogrešnog projekta, kaže naš izvor.

Posebna priča su nezaštićeni filterski pogoni gdje može da pristupi ko hoće pa i stoka može lako da uđe u dvorište filtera što se već nekoliko puta dešavalo.

A nešto što  je šlag na torti je Atletski stadion koji se gradi odmah iznad filterskih postrojenja a što direktno znači da sve vode i otpadne vode koje se sakupljaju oko i u Atletskom stadionu slivajući se ka filteru direktno utiču na kvalitet vode u rezervoarima filtera, što može da dovede do zamućivanja i trovanja vode, ističe naš izvor.

Previous articleRegionalni Bolonja forum u Ulcinju osudio tendeciozne napade na Internacionalni univerzitet
Next articleZukorlić poručuje: Lajić je politički vampir, a žrtva su mu narod i država