Home Rubrike Vijesti Zećirović sa delegacijom Republike Turske o rekonstrukciji puteva u Sandžaku

Zećirović sa delegacijom Republike Turske o rekonstrukciji puteva u Sandžaku

371

Nakon što je prije par dana posjetio opštinu Prijepolje, državni sekretar Edin Zećirović danas je bio domaćin u Novom Pazaru prilikom posjete tehničke delegacije ministarstva za transport, pomorstvo i komunikacije Turske u Republici Srbiji.

Kroz povoljne kredite Republika Turska želi da se realizuje ideja rehabilitacije i rekonstrukcije putnog pravca Novi Pazar- Tutin, kako ističe gospodin Zećirović to bi bila prva realizacija kredita ukupne vrijednosti 40 miliona dolara. Dok će druga faza realizacije biti rehabilitacija putnog pravca Tutin- Sjenica peko Pešteri. Projekat je započet 2013. godine

Prilikom obilaska dionice puta Novi Pazar- Tutin, na terenu su bili i presdtavnici lokalnih samouprava, gradonačelinik Novog Pazara, kao i predsjednik opštine Tutin.

Da je ovo veliki značaj za opštinu Tutin potvrdio je i predsjednik te opštin, jer kaže da se ovu rekonstrukciju čekalo četiri decenije.

Državni sekretar osvrnuo se na pitanje poslanika u skupštini Enisa Imamovića koje je upućeno premijeru Vučiću, ministarki građevinarstva gospođi Mihajlović kao i državnom sekretaru Zećiroviću o špekulacijama vezanim za promjenu trase autoputa preko Sandžaka.

Ovom prilikom gospodin Zećirović je istakao da se nada da će poslanik Imamović uputiti i pitanja lokalnim samoupravama koje se redovno bore sa poplavama, šta se za više decenija uradilo kako bi se stanovništvo zaštitilo od posljedica koje poplave u ovim opštinama redovno izazivaju!?

SANA – E.Š.

Previous articleZukorlić obišao posjetio institucije IZ-e u južnom Sandžaku
Next articleRegionalni Bolonja forum u Ulcinju osudio tendeciozne napade na Internacionalni univerzitet