CHR Hajrat – Pomoć porodici Ramčević iz Nove Varoši

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Hajrat pomogao porodici Ramčević iz Nove varoši osiguravši sredstva za put u Beograd gdje njihov sin, učenik trećeg razreda odlazi na kontrole zbog problema sa sluhom. Inače, tešku situaciju u kojoj ova obitelj živi dodatno usložnjava bolest djeteta. Bez slušnih aparatića na oba uha ne može funkcionirati, a opet je dobar učenik i redovan na vjeronauci.

Eldin Ramčević učenik je trećeg razreda osnovne škole u Novoj varoši. Na kontrolu treba ali sredstava nema. Miran, dobar, poslušan, nažalost, bez svojih aparatića ništa nas nije čuo. Hajrat se odmah odazvao na poziv efendije Bihorca.

Sve je počelo od naizgled bezazlene upale. Danas, njegovo stanje redovnim kontrolama I ljekarskim uputama može se održavati. Samo, za kontrole, preglede, put ova porodica u kojoj niko ne radi mora imati, a izuzetno je teško jer ko zna kako bi izdržali da nije Vakufske kuhinje u kojoj se redovno hrane.

A posjetili smo ih prije dvije godine. Tad nisu mogli skupiti za aparat i lule koje su tad koštale oko 130.000 dinara. Apelirali smo na sve koji su u mogućnosti da pomognu.
Svaka pomoć i danas itekako znači. Ko je u prilici neka se odazove – da porodici Ramčević olakša tegobe a Eldinu omogući u ovim uvjetima ljepši život u kojem tišina nije jedino što ga okružuje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img