Home Rubrike Vijesti Matica Bošnjaka: Bošnjački poslanici treba da podrže demokratsku opoziciju

Matica Bošnjaka: Bošnjački poslanici treba da podrže demokratsku opoziciju

310

Резултат слика за Matica Bošnjaka krcic

Matica Bošnjaka – Društvo za kulturu, znanost i umjetnost Sandžaka, s pažnjom prati sve okolnosti u vezi veoma problematičnih izbora u Crnoj Gori, gdje se nedozvoljivim sredstvima želi tendenciozno očuvati vlast, gdje se iz sata u sat komplikuje situacija i može doći do nesagledivih posljedica.

Aktualni režim u Crnoj Gori ne bira sredstva, kako da se održi na vlasti, i nakon punih 27 godina. Đukanovićev režim vrši presiju nad svim građanima Crne Gore, na taj način što kupuje glasove. Poznata je afera snimak, gdje fantomi glasaju. Zatim, pozivanjem prognanih iseljenika iz zemalja Beneluksa, zemalja Skadinavije, Njemačke, Francuske, Turske i Amerike i drugih zemalja, da glasaju po narudžbini za DPS, kako bi onemogućili smjenu vlasti i pobjedu Demokratske opozicije Crne Gore.

Zato, kao najstarija bošnjačnja institucija, koja slovi kao svijest i savjest bošnjačkog naroda, slobodni smo pozivati poslanike Bošnjačke stranke i sve bošnjačke političare u Crnoj Gori, da pordže demokratsku opoziciju pri formiranju Parlamenta i Vlade. Evropska Unija treba da osudi kupovinu glasova za stvaranje privatne i plemenske države. Svi oni koji su uz diktatora Đukanovića vode Crnu Goru u fašuzam. Bošnjaci u svojoj povijesti nisu bili fašistički orijentirani, zato ne treba da zaborave masovne deportacije nedužnih civila Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji su maja mjeseca 1992. godine, tražili spas na Jadranskom primorju. Njihovi životi su predati Karadžiću. Za počinjene zločine, nitkom nije suđeno. To su samo neki razlozi koje Bošnjaci trebaju da znaju i da okrenu leđa totalitarnom režimu – izjavio je dr. Šefket Krcić, predsjednik Matice Bošnjaka.

Predsjednik Skupštine Matice Bošnjaka               Predsjednik Matice Bošnjaka

Mr. Dženis Šaćirović, v.r.                            Dr. Šefket Krcić, v.r.

Previous articleZukorlić: Produžiti rok studentima, pokažimo da imamo sluha za njihove probleme
Next articleDr. Fehratović u Skupštini Srbije o korupiciji i kriminalnim radnjama u sandžačkim školama